JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Yrkesskadeforsikring

Lege skadet foten på hjemmekontoret. Nå skal saken opp i Høyesterett

Høyesterett skal avgjøre hva som skal til for at yrkesskadeforsikringen gjelder på hjemmekontor.
Skillet mellom jobb og fritid kan være syltynt for den som jobber hjemmefra. ILLUSTRASJONSFOTO

Skillet mellom jobb og fritid kan være syltynt for den som jobber hjemmefra. ILLUSTRASJONSFOTO

Colourbox.com

ina@lomedia.no

Etter pandemien har bruken av hjemmekontor skutt i været. Det har gjort at spørsmålet om hva yrkesskadeforsikringen dekker har blitt mer aktuelt.

Ifølge loven gjelder ordningen: «Yrkesskader som oppstår mens arbeidstakeren er i arbeid på arbeidsstedet i arbeidstiden».

For de som jobber hjemmefra er det ikke alltid et klart skille mellom jobb og fritid. Og det blir tema i en sak Høyesterett skal behandle i august.

Saken ble først omtalt i Rett 24.

Skadet foten på hjemmekontor

Saken som skal opp i Høyesterett omhandler en lege som falt og skadet foten på terrassen under matpausen på en hjemmevakt.

Trygderetten kom fram til at legen ikke var «i arbeid» på terrassen, mens Borgarting lagmannsrett kom til motsatt konklusjon.

Der mente flertallet at matpausen fremsto som en naturlig del av arbeidsdagen.

Utfallet saken får i Høyesterett, kan få betydning for mange som jobber på hjemmekontor. Hovedorganisasjonen Akademikerne har derfor erklært partshjelp til støtte for legen, og skal argumentere for de prinsipielle grensene for når man er dekket av yrkesskadeforsikringen.

50 prosent ufør

Aftenposten skrev i juli at kvinnen ble 50 prosent ufør etter fallet.

Avisa siterer fra dommen i Borgarting lagmannsrett: «Hun snublet i fart fremover slik at venstrefoten gled bakover ned i en ujevnhet i bakken og kom vridd under henne i fallet».

LO har i et prosesskrift til Høyesterett gitt sin støtte til legen.

Warning
Annonse
Annonse