JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt om navn

Lill Sverresdatter Larsen skal lede 340.000 sykepleiere i seks land

NSF-lederen ble onsdag valg som president for Sykepleiernes Samarbeid i Norden (SSN).
Lill Sverresdatter Larsen leder både sykepleierne i Norge og hele Norden.

Lill Sverresdatter Larsen leder både sykepleierne i Norge og hele Norden.

Leif Martin Kirknes

helge@lomedia.no

Hun blir dermed talsperson for 340 000 sykepleiere i seks nordiske land.

– Det er en tillitserklæring jeg skal forvalte på vegne av SSN. Vi er inne i en tid hvor nordisk samhandling er viktigere enn noen gang, sier Lill Sverresdatter Larsen i en pressemelding.

Representanter for sykepleierorganisasjonene i Norge, Danmark, Sverige, Finland, Island og Færøyene er samlet i Danmark i for å markere organisasjonens 100-årsjubileum. Sykepleiernes Samarbeid i Norden ble stiftet i 1920, men ble utsatt på grunn av koronapandemien.

Norsk Sykepleierforbund (NSF) ble stiftet 24. september i 1912, og feirer selv sine første 110 år med en markering senere i måneden.

– Det er mange utfordringer vi skal løse sammen i Norden. Helsesystemene er essensielle for hvordan vi lever i våre samfunn i dag. Om det er pandemi, krig eller klimakrise så vet vi at helsetjenestenes sykepleiere kan krisehåndtering. Organisering og finansiering av tjenestene er i endring, og faglig ledelse og utdanning under press. Mangel på sykepleiere er en alvorlig sikkerhetsbrist. Samhandling med våre nærmeste naboer blir stadig viktigere, sier Larsen i en pressemelding.

Lill Sverresdatter Larsen ble valgt som ny leder i Norsk Sykepleierforbund i 2019. Eli Gunhild By, som var leder i åtte år, stilte til gjenvalgt men tapte lederkampen.

Annonse
Annonse