JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO krever utredning om Brexit

Erstatter ikke Fellesforbundets krav om å utrede Norges forhold til EØS.
Lederen i Fellesforbundet, Jørn Eggum, har ikke fremmet forslag til LOs representantskap om en utredning om EØS-avtalen. Felelsforbundets landsmøte krevde det.

Lederen i Fellesforbundet, Jørn Eggum, har ikke fremmet forslag til LOs representantskap om en utredning om EØS-avtalen. Felelsforbundets landsmøte krevde det.

Erlend Angelo

torgny@lomedia.no

I uttalelsen fra LOs representantskap heter det at de forventer at en ny regjering utreder politiske, økonomiske, sosiale og avtalemessige konsekvenser av Storbritannias utmelding av EØS-avtalen.

Mye lest: Øyvind Reidar og 148.000 LO-medlemmer er ikke i tvil: Faste jobber er viktigst

Dialog med arbeidslivets parter

I den fagligpolitiske uttalelsen sier representantskapet at de krever at regjeringen bruker handlingsrommet i EØS-avtalen både for å påvirke utformingen av nytt regelverk og ved gjennomføring i norsk rett, i tett dialog med arbeidslivets parter.

Fellesforbundets landsmøte i 2019 med stort flertall for at LO skulle kreve en utredning om Norges forhold til EU. Fellesforbundets landsmøte mente det var mer behov kunnskap om ulike måter å bruke handlingsrommet og utrede hvilke alternativer som finnes til dagens EØS-avtale. Men dette forslaget kom ikke opp til behandling på representantskapets bord, fordi det ikke ble fremmet.

Peggys tale: – Regjeringen driver geriljakrig mot sykelønnsordningen

Fremmes neste år

Leder i Fellesforbundet Jørn Eggum skriver i en melding til Frifagbevegelse at forslaget ikke ble fremmet for «vi ble enige om at handlingsprogrammet står til den ordinere kongressen neste år. Da blir det fremmet.»

– Så Brexit-utredningen er ikke i stedet for en EØS-utredning?

– Nei vi går for en bred EØS utredning i tråd med landsmøte vedtaket vårt, svarte Eggum.

Aktuelt: LO vedtok en kraftig økning av pengegavene til de rødgrønne partiene

Annonse
Annonse