JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Magasinet Industri Energi til LO Media:

LO Media vokser: Tonje og Trond skal lage fagblad for 56.000 medlemmer

Tonje Paulsen Solem og Trond Elstad skal lage Magasinet Industri Energi.
NY REDAKSJON: De skal levere arbeidslivssaker fra industrien – en bransje som i dag sysselsetter over 200.000 nordmenn.

NY REDAKSJON: De skal levere arbeidslivssaker fra industrien – en bransje som i dag sysselsetter over 200.000 nordmenn.

Eivind Olai Kristiansen

ida.bing@lomedia.no

Denne uken ble Magasinet Industri Energi en del av LO Media-familien. Fagbladet skal dekke flere saker fra olje-, energi- og industrisektoren, og fremme arbeidslivsjournalistikk fra feltet.

– Vi gleder oss veldig til å komme i gang. Vi skal dekke både landindustri og olje- og gassindustrien. Det er viktig for oss å belyse alle bransjene og det brede spekteret innen industrien, sier ansvarlig redaktør Tonje Paulsen Solem.

Sammen med journalist Trond Elstad, skal fagbladet komme ut med fire utgaver i år. Det er en dobling fra fjoråret, med kun to utgaver. I 2021 skal det utgis seks utgaver.

I tillegg skal redaksjonen lage reportasjer og formilde nyhetssaker for digitale flater fra forbundet Industri Energi sine områder, som også kan leses på FriFagbevegelse sine sider.

– Vi skal lage et fagblad som går i dybden på våre utfordringer, sier Elstad.

p

En bransje med utfordringer

Det grønne skiftet. Konkurranseutsetting. Robotisering og kunstig intelligens – det er flere utfordringer bransjen står overfor.

– Det er mange komplekse sammenhenger vi skal formidle. Og vi vil tydeliggjøre betydningen av disse utfordringene vi står i, og ikke minst formidle den verdiskapningen bedriftene står for. Der er vi i verdenstoppen, sier Elstad.

Redaktøren nikker:

– Ja, det er en enorm utvikling i bransjen, og det blir viktig å ivareta arbeidsmassen i den omveltningen. Vi skal jobbe for å nå fram til medlemmene, understreker Solem.

Nå fram til ansatte i bransjen

Både Elstad og Solem kommer fra Industri Energi. Forbundet organiserer nå over 56.000 medlemmer.

Magasinet Industri Energi vil formidle arbeidslivsstoff, og redaksjonen understreker at det blir viktig å nå fram til de ansatte i bransjen.

– Vi håper å få tak i gode historier fra arbeidshverdagen som kan belyse viktige tema og problemstillinger, sier Solem.

p

Fokus på nye arbeidsplasser som skapes, så vel som ny teknologi i bransjen, blir viktig tematikk.

– Det er store diskusjoner rundt både havvind, framstilling av hydrogen, kunstig intelligens og energiformer, nevner Elstad.

Han viser til at myndighetene nå ha fokus på fagutdanning og kompetanseheving i industrien i større grad, og at fagarbeiderens status også blir en viktig del av fagbladets formidling.

Annonse
Annonse