JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO Stat skeptisk til å fjerne FAD

LO Stat er skeptisk til at de blåbå legger ned Fornyings- administrasjons- og kirkedepartementet (FAD), og overfører arbeidsoppgavene til Jan Tore Sanners Kommunal- og moderniseringsdepartementet.
LO Stat-leder Tone Rønoldtangen tror det nye Kommunal- og moderniseringsdepartementet vil få problemer med å fungere på en tilfredsstillende måte.

LO Stat-leder Tone Rønoldtangen tror det nye Kommunal- og moderniseringsdepartementet vil få problemer med å fungere på en tilfredsstillende måte.

Kristian Brustad

morten.hansen@lomedia.no

FAD har vært departementet som har hatt ansvaret for en rekke statlige fellestjenester, blant annet lønns- og arbeidsvilkår for de ansatte i staten. Nå skal dette departementet slås sammen med Kommunal- og regionaldepartementet – og blir fra nyttår Kommunal- og moderniseringsdepartementet med Høyres statsråd Jan Tore Sanner som statsråd.

– Staten står foran omfattende endringer de neste årene. Jeg tillater meg å tvile på at et slikt superdepartement er den beste løsningen, sier Tone Rønoldtangen, leder i LO Stat.

Hun viser til at den nye regjeringen har bebudet organisatoriske endringer i staten.

Forskjell på kommune og stat

LO Stat-lederen tror det var flere enn henne som fikk kaffen i halsen da ryktene om departementsnedleggelsen begynte å sive ut i helga. Hun har problemer med å se hvordan et slikt departement skal organiseres og fungere til det beste for statlig sektor.

– Kommune og stat er riktig nok begge en del av offentlig sektor, men det er store ulikheter likevel. Derfor tror jeg det blir en voldsom utfordring for den nye statsråden og det nye departementet å fungere på en tilfredsstillende måte, sier Rønoldtangen.

Hun understreker at LO Stat vil gjøre sitt for at samarbeidet skal fungere godt – selv om hun ser at det blir noen utfordringer.

– Uansett er det på sin plass å gratulere Sanner og hans team med utnevnelsen, og ønske lykke til med en viktig gjerning, sier Rønoldtangen.

Sanner har med seg statssekretærene Jardar Jensen, Paul Chaffey og Anders Bals i den politiske ledelsen av det nye departementet.

Annonse
Annonse