JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt om navn:

LO-advokat delaktig i å løse Bråthen-saken. Nå er hun utnevnt som lagdommer

Marit Håvemoen (44), kjent for sin advokat-rolle i striden rundt Clas Brede Bråthen og hopplandslaget, er oppnevnt som lagdommer i Eidsivating lagmannsrett.
Marit Håvemoen slutter hos LO-advokatene og blir lagdommer i Eidsivating lagmannsrett.

Marit Håvemoen slutter hos LO-advokatene og blir lagdommer i Eidsivating lagmannsrett.

Sissel M. Rasmussen

helge@lomedia.no

LO-advokaten ble utnevnt i statsråd hos Kongen fredag, sammen med førstestatsadvokat Hans Christian Koss, for øvrig broren til den kjente OL-helten Johann Olav Koss.

Marit Håvemoen har jobbet i mer enn 11 år hos LO-advokatene. Hun er bosatt på Lillehammer, og vil dermed få jobben litt nærmere egen dør. Eidsivating lagmannsrett har hovedsete på Hamar, men også rettssteder i Gjøvik, Lillehammer og Eidsvoll.

Bråthen-saken fikk LO-advokatene og hun fordi hoppsjefen er medlem av Handel og Kontor.

Hun betegner saken som en intens og spennende sak.

– Og med periodevis et voldsomt trykk fra media, legger hun til.

Ikke opplevd lignende

– Jeg har aldri opplevd noe lignende tidligere. Det er nok en av de mest omtalte personalsakene i media gjennom tidene. Jeg visste han var en kjent profil, men jeg må innrømme at jeg likevel ikke var forberedt på det trykket som kom. Det tror jeg det aldri er mulig å forberede seg på heller, sier Marit Håvemoen til FriFagbevegelse.

Saken eksploderte da Clas Brede Bråthen gikk til sak mot Norges Skiforbund med krav om fast stilling. Nå er saken løst og Bråthen har fått en stilling knyttet til hopplandslaget han er fornøyd med.

Nå skal Marit Håvemoen gå over i en helt ny rolle, som lagdommer ved Eidsivating lagmannsrett.

Hun anser det som en veldig spennende jobb, men synes samtidig det er trist å forlate LO-advokatene.

– Jeg har trivdes veldig godt i LO, sier hun til FriFagbevegelse

– Det er baksiden av medaljen å måtte slutte her, poengterer hun.

Grundig og samvittighetsfull

Leder av LOs juridiske avdeling, Atle Sønsteli Johansen, er på egne vegne ikke glad for nyheten, men selvsagt glad på hennes vegne.

– Vi gratulerer Marit med utnevnelsen som dommer i lagmannsretten, sier han til FriFagbevegelse.

– Marit er en veldig flink jurist som alltid jobber grundig og samvittighetsfullt med sakene. Hun har alle faglige og personlige forutsetninger for å bli en meget dyktig lagdommer, sier Atle Sønsteli Johansen.

– Det er et tap for oss å miste Marit og vi kommer til å savne henne. Når hun først skal slutte synes vi likevel det er hyggelig at hun velger å gå til domstolene. Vi har vært klar over dette en stund og vi har allerede begynt å se etter Marit sin etterfølger, fortsetter han.

– Hvis det er noen dyktige arbeidsrettsadvokater – gjerne med erfaring fra domstolene – som ønsker å jobbe i landets største arbeidsrettsmiljø, er det bare å kontakte meg, legger Atle Sønsteli Johansen til.

Annonse
Annonse