JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO-Gerd mot Frp-Robert

LO er ytterst skeptisk til den nye regjeringens varslede endringer i arbeidsmiljøloven.
Hele poenget med å skifte regjering er at det skal føres en annen politikk, understreket arbeidsminister Robert Eriksson da han møtte LO-leder Gerd Kristiansen til debatt i morges.

Hele poenget med å skifte regjering er at det skal føres en annen politikk, understreket arbeidsminister Robert Eriksson da han møtte LO-leder Gerd Kristiansen til debatt i morges.

Vidar Ruud, ANB

LO-leder Gerd Kristiansen mener at selve fundamentet i den norske modellen blir svekket.

Under et frokostmøte som LO arrangerte mandag, ble arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) utfordret av både Kristiansen og Aps Dag Terje Andersen.

– Vi vil gjerne samarbeide med den nye regjeringen, men en del av de grepene som er gjort i statsbudsjettet, er illevarslende. Det enkelte tiltak er kanskje ikke så graverende, men summen av mange små ting undergaver løftet om et godt forhold til partene i arbeidslivet, sa LO-lederen.

Da hadde Eriksson innledet med å si at hele poenget med å skifte regjering, er at det skal føres en annen politikk, om ikke dramatisk annerledes, så i hvert fall en kursendring.

– Alt er ikke klart ennå, men jeg kan si såpass at vi ikke legger opp til noen revolusjon i arbeidslivet. Det er snakk om en tilpasning til dagens virkelighet, der fleksibilitet og tilrettelegging er nøkkelord. Vi skal respektere tariffavtaler og 40–timersuken, men vi må få flere ut i arbeid, sa Eriksson. (ANB–NTB)

Annonse
Annonse