JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Korona-krisa:

LO-lederen om korona-tiltak: – Viser styrken til den norske modellen

Men Hans-Christian Gabrielsen mener det må jobbes videre med nye tiltak.
JOBBES BRA: – Det må være en kort vei fra folks hverdagsproblemer til myndighetenes løsninger. Jeg mener vi nå har lykkes med det i stor grad, sier LO-lederen.

JOBBES BRA: – Det må være en kort vei fra folks hverdagsproblemer til myndighetenes løsninger. Jeg mener vi nå har lykkes med det i stor grad, sier LO-lederen.

Jan-Erik Østlie

helge@lomedia.no

LO er fornøyd med at Stortinget og norske myndigheter raskt får på plass viktige tiltak. Det sikrer bedrifter, offentlige virksomheter, arbeidstakere og utsatte grupper mot de utfordringer koronapandemien nå forårsaker.

– Det er viktig og helt nødvendig at kommuner, NAV og helsevesenet får de ekstra pengene som trengs som følge av pandemien, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen i en pressemelding.

Viser trepartssamarbeidets styrke

LO er nå opptatt av de sårbare gruppene som rammes, og som ikke blir ivaretatt i gjeldende ordninger.

– Det er derfor gledelig å se at det nå kommer på plass flere løsninger for disse gruppene. Det må være en kort vei fra folks hverdagsproblemer til myndighetenes løsninger. Jeg mener vi nå har lykkes med det i stor grad. Det viser trepartssamarbeidet og den norske modellens styrke, sier Gabrielsen.

p

De nyeste tiltakene gjelder for kommuner som nå mister skatteinntekter og har økte kostnader i omsorgs- og primærhelsetjenesten. Samtidig blir det bedre ordninger for frilansere, selvstendig næringsdrivende, studenter, utenlandske arbeidstakere som ikke kommer seg hjem, lærlinger, kulturarbeidere, barn fra sårbare familier og helsearbeidere som må ta doble vakter og jobbe under et enormt press.

– Må utvide permitteringsperioden

LO mener permitteringsordningen må utvides til 52 uker.

– Men det gjenstår å få på plass flere løsninger. Det er flere som har måtte permittere før virusutbruddet, men som nå nærmer seg grensen på 26 uker. Grensen må derfor nå utvides til 52 uker, slik at vi slipper en lang rekke konkurser og oppsigelser, krever Gabrielsen.

P

Rødt har blant annet foreslått dette i Stortinget.

– Vi forventer også at regjeringen nå jobber raskt for å få på plass bedre løsninger for studenter som mister jobben, selvstendig næringsdrivende som manuell- og fysioterapeuter som må stenge virksomhetene og bedrifter som sliter med å få nødvendig lån fra de kommersielle bankene, mener Hans-Christian Gabrielsen.

Annonse
Annonse