JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Statsbudsjettet 2022:

LO-lederen om statsbudsjettet: – Tydelig retning fra en regjering som vil bekjempe forskjeller

LO-leder Peggy Hessen Følsvik mener regjeringens budsjettforslag gjør livet bedre for arbeidsfolk.
– Lavere strømavgift, halvering av ferjepriser og lavere barnehagepriser er klare prioriteringer som tydelig viser at vi har fått en regjering for vanlige folk, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

– Lavere strømavgift, halvering av ferjepriser og lavere barnehagepriser er klare prioriteringer som tydelig viser at vi har fått en regjering for vanlige folk, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

Jan-Erik Østlie

helge@lomedia.no

En mer rettferdig skattepolitikk, mer penger til kommuner og velferd og omgjøring av flere usosiale kutt er elementer LO-lederen mener beviser denne påstanden.

– I åtte år har regjeringen lempet regningen over på vanlige folk. Nå er det slutt på det, sier Peggy Hessen Følsvik til FriFagbevegelse.

– Tydelig retning

Hun mener at Arbeiderpartiet og Senterpartiet i regjering har fått til mye etter at de overtok regjeringskontorene i oktober. 

– Lavere strømavgift, halvering av ferjepriser og lavere barnehagepriser er klare prioriteringer som tydelig viser at vi har fått en regjering for vanlige folk, sier Følsvik og legger til: 

– Vi ser også en tydelig retning fra en regjering som ønsker å bekjempe forskjellene og føre en politikk som gjør folks hverdag lettere.  

Oversikt: Slik treffer det nye statsbudsjettet lommeboka

Styrker Nav

 I Hurdalsplattformen lover den rødgrønne regjeringen at den vil bekjempe ulikhet og føre en politikk med vekt på trygt arbeidsliv og gode velferdstjenester nært folk.   

 – For oss er det viktig at regjeringen styrker kommunene med 2,5 milliarder kroner. Det gir folk bedre velferdstjenester der de bor. Regjeringen styrker Nav, som har vært presset gjennom en årrekke, gir mer penger til tiltaksplasser og styrker ordningen med arbeidsavklaringspenger (AAP), forklarer LO-lederen.   

– Selv om ikke alt er på plass etter tre uker, viser regjeringen med det nye budsjettet at den er i gang med en ny, mer utjevnende og rettferdig politikk, sier Peggy Hessen Følsvik.

Hun viser til at regjeringen blant annet har funnet plass til å prioritere mer til kommunal velferd, en mer rettferdig skattepolitikk, styrket pendlerfradrag, mer til arbeidsavklaring, redusert makspris i barnehagene, økt fagforeningsfradrag og nettolønnsordning for sjøfolkene.  

Les mer: Vedum lover skattekutt til pendlere – utvider ordningen til å gjelde for hele landet

Warning
Annonse
Annonse