JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arbeidstaker:

LOs tre mektigste krever at Støre endrer loven

LO-leder Peggy Hessen Følsvik, Fellesforbundet-leder Jørn Eggum og Fagforbundet-leder Mette Nord krever at Jonas Gahr Støre går i bresjen for å endre arbeidsmiljøloven for å hindre at arbeidstakerbegrepet uthules.

Leif Martin Kirknes

– Uthuling av arbeidstakerbegrepet er et alvorlig problem i mange bransjer. Det er ikke greit at folk som egentlig er arbeidstakere, mister rettigheter fordi de feilaktig betegnes som selvstendig næringsdrivende eller frilansere, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik til VG.

Omsorgsselskapet Stendi tapte i sommer en sak i lagmannsretten der 22 ansatte krevde å bli anerkjent som arbeidstakere i stedet for innleide konsulenter eller selvstendig næringsdrivende. De ansatte jobbet tidligere for Aleris Ungplan & Boi, som nå er overtatt av Stendi. Mandag ble dommen rettskraftig.

Bakgrunn: 22 omsorgsarbeidere kan juble etter seier mot Stendi i retten

Følsvik, Fellesforbundet-leder Jørn Eggum og Fagforbundet-leder Mette Nord krever nå at Norges kommende statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) går i bresjen for å endre arbeidsmiljøloven.

Støre er enig i at loven må vurderes.

– Stendi-saken har vist at selv om loven faktisk er på arbeidstakernes side, er den ikke tydelig nok. Arbeiderpartiet har lenge sagt at vi vil gjennomføre en opprydning i arbeidslivet, og styrke folks rett til en trygg jobb og en lønn å leve av, sier han.

Rørsla: Anne har ofra mye i Aleris-saken

Annonse

Flere saker

Annonse