JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Manpower nektet å godta egenmelding

Manpower nektet å godta egenmelding ved sykdom i St. Hanshelgen.

Det går fram av en felles epost til en gruppe medarbeidere på Gardermoen i forrige uke.

Nå beklager bemanningsbyrået.

I eposten skrev Manpower at de ville benytte seg av styringsretten som arbeidsgiver og kreve sykmelding fra norsk lege ved fravær på grunn av feiringen av St. Hans og svenskenes Midsommarafton, skriver Aftenposten.

«Så om man blir syk og ikke kommer på jobb i helgen, så har man ikke anledning til å benytte seg av egenmelding. Eneste form for gyldig dokumentasjon om du er for syk til å komme på jobb, er altså en sykmelding fra en Norsk lege,» heter det i eposten som ble sendt ut av selskapets kundekonsulenter.

Det jobber mange svenske arbeidstakere på Oslo lufthavn som er en magnet for midlertidig ansatte fra hele Norge og store deler av Sverige. HR-direktør Thor Simonsen i ManpowerGroup beklager at eposten ble sendt ut.

– Denne eposten skulle ikke vært sendt ut. Det skjer feil i alle organisasjoner, sier Simonsen til avisen.

Han legger til at de på generelt grunnlag ikke opplever stort misbruk av egenmeldinger.

– Tvert imot – vi opplever at vi har dyktige og samvittighetsfulle medarbeidere, både på Gardermoen og andre steder, sier Simonsen som legger til at selskapet er svært godt fornøyd med sine svenske medarbeidere. (ANB–NTB)

Annonse
Annonse