JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Valg 2021:

MDG: Lar heller en Støre-regjering gå av enn å vrake ultimatum om oljeleting

MDG-leder Une Bastholm stiller et ufravikelig ultimatum om stans i leting etter olje og gass. Partiet vil heller la Støre gå av enn å vrake sitt olje-ultimatum.
Partileder Une Bastholm i MDGs sier Norge trenger et kompromissløst parti som ikke nøler med å sette klimaet aller øverst.

Partileder Une Bastholm i MDGs sier Norge trenger et kompromissløst parti som ikke nøler med å sette klimaet aller øverst.

Anita Arntzen

Foran stortingsvalget har MDG varslet at partiet ikke vil delta i eller «støtte» en regjering som ikke stanser all ny leting etter olje og gass på norsk sokkel.

Ap-leder Jonas Gahr Støre på sin side sa så sent som torsdag, under sitt besøk i Equinors hovedkvarter på Forus i Stavanger, at et regjeringssamarbeid med MDG er uaktuelt.

Overfor TV 2 lørdag kveld slår Bastholm fast at løftet også gjelder om partiet kommer i posisjon til å kunne være med på forhandlinger om et statsbudsjett i Stortinget.

Støre advarer mot énsakspartier: – Dette har vi sett før i historien

– Forskjellen på oss og flere andre partier som har det samme kravet, er at vi setter det som et ufravikelig krav. Det betyr at for å ha støtte fra oss, uansett om det er som budsjettpartner eller på andre måter, så må den neste regjeringen slutte å lete etter mer olje og gass, sier MDG-lederen.

Selv om en eventuell statsminister Jonas Gahr Støre truer med å gå av, vil ikke MDG støtte et budsjett som åpner for letevirksomhet.

– Vi har ikke gitt noen uforbeholden garanti til Jonas Gahr Støre, slår Bastholm fast.

På snittet av målingene ligger MDG i august på 5,5 prosent. Partiet har aldri ligget an til å gjøre et bedre stortingsvalg enn i år.

Annonse

Flere saker

Annonse