JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

MDG og Rødt fikk ikke være med på kriseforhandlinger: – Utrolig barnslig!

MDG og Rødt raser mot de øvrige partiene på Stortinget for å ha utestengt dem fra viktige møter om de nye økonomiske krisetiltakene.
Bjørnar Moxnes og Une Bastholm.

Bjørnar Moxnes og Une Bastholm.

Stortinget

Onsdag kveld møttes Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Senterpartiet og SV til avgjørende forhandlingsrunder med de tre regjeringspartiene Høyre, Venstre og KrF på Stortinget.

Samtalene varte til godt ut på natta. Men de to representantene fra MDG og Rødt var ikke invitert.

– Utrolig barnslig! sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes til NTB.

– Jeg bare skjønner ikke hvorfor. Det er helt umulig å forstå.

Moxnes viser til at Rødt og MDG deltok for fullt i forhandlingene om første del av krisepakken, som ble vedtatt mandag. Partiene på Stortinget har lagt stor vekt på å stå sammen i saken.

p

– Jeg ble selv rørt da alle de politiske partiene sto sammen i forrige forhandlingsrunde. Det representerer noe av stemningen i Norge nå. Vi var klar til å bidra denne gangen også, istemmer MDGs Une Bastholm.

Arbeiderpartiets Hadia Tajik mener for sin del at forhandlingene har foregått på en helt normal måte.

– Jeg får bare ta til etterretning at dagen etter at vi har jobbet med saker som handler om å trygge folks inntekt og arbeidsplassene i dette landet, så er det dette Rødt og MDG er opptatt av, sier hun.

Warning
Annonse
Annonse