JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stortingsvalget 2021

Melby varsler at Venstre vil heve stemmen som opposisjonsparti

Venstre-leder Guri Melby sier partiet er uenig med det nye flertallet på Stortinget i mange viktige saker og lover å heve stemmen for internasjonalt samarbeid.
Venstre-leder Guri Melby sammen med Erna Solberg.

Venstre-leder Guri Melby sammen med Erna Solberg.

Berit Roald / NTB

Blant partiene på venstresiden som har flertall etter årets valg, er det flere som blant annet vil skrote EØS-avtalen. Venstre vil beholde denne, og de vil også jobbe for klimasaken som opposisjonsparti.

– Gjennom mitt knappe år som Venstre-leder har jeg forsøkt å gjøre partiet til et tydeligere parti, et tydelig grønt parti med en tydelig næringslivspolitikk. Nå skal vi finne rollen vår på Stortinget, vi har også en stor jobb foran oss som opposisjonsparti, sier Melby.

Aktuelt: Nå peker også Vedum på Støre som statsminister

Hun fremholder at partiet vil gi lyd fra seg i Stortinget.

– Det er flere saker der vi er uenige med det nye flertallet. Det er viktig at vi hever stemmen for internasjonalt samarbeid, vekst i næringslivet og en grønnere retning for Norge. Vi må forvalte de stemmene vi har fått, sier Melby.

Hun sier hun er stolt over at partiet har vokst i løpet av perioden der de har tatt ansvar i regjering, og over gjennomslagene de har fått. Partiet hadde som mål å komme over sperregrensen.

– Vi har forbedret resultatet fra sist valg. Jeg er stolt over det. Vi har hatt innflytelse i åtte år og vært med på krevende og dels upopulære beslutninger. Jeg vil gjerne takke Kjell Ingolf og Erna for samarbeidet, sier Melby.

Annonse
Annonse