JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mohn takker for seg i Tankesmien Agenda

Trond Mohn har varslet at han vil avrunde sitt engasjement i den rødgrønne Tankesmien Agenda. Milliardæren fra Bergen var med på oppstarten i 2014 og har bidratt med atskillige millioner siden da.
GIR SEG: Etter å ha vært med siden starten i 2014, gir milliardæren Trond Mohn seg som bidragsyter for Tankesmien Agenda.

GIR SEG: Etter å ha vært med siden starten i 2014, gir milliardæren Trond Mohn seg som bidragsyter for Tankesmien Agenda.

Marit Hommedal / NTB

helge@lomedia.no

Milliardæren Trond Mohn (79) var en av drivkreftene bak tenketanken. Nå sier han at det er slutt.

– Jeg varslet helt fra starten at jeg ikke kom til å være med til evig tid. Nå sier jeg takk for meg, sier Trond Mohn i en kommentar.

– Vært en glede

– Det har vært en glede å bidra til å bygge opp Agenda gjennom flere år. Det har også vært et bidrag til en mer balansert og god offentlig debatt, sier Trond Mohn.

LO-leder Peggy Hessen Følsvik sier til FriFagbevegelse at LO er takknemlig for hans bidrag til å bygge opp Tankesmien Agenda gjennom en årrekke.

– Han har gitt et viktig bidrag til å bygge en sosialdemokratisk og rødgrønn tenketank som motvekt til høyresidens premissleverandører. Det har bidratt til å løfte viktige debatter, om blant annet ulikhet og beredskap, som har hatt varig innvirkning på norsk politikk, sier Peggy Hessen Følsvik til FriFagbevegelse.

LO-lederen signaliserer at arbeiderbevegelsen skal videreutvikle Agenda som en rødgrønn tenketank.

– Viktig rolle

– Agenda spiller en viktig rolle i arbeidet med å flytte makt i arbeidstakernes favør, og som en motvekt til høyrepartienes politikk. Det er en langsiktig jobb som på langt nær er over. Vi ser fram til å satse videre på Agenda de neste årene, legger hun til.

LO er allerede i dag majoritetseier i Agenda. Trond Mohn har vært minoritetseier. Tankesmien Agenda er organisert som et ideelt aksjeselskap.

Daglig leder i Agenda, Trygve Svensson, sier han først og fremst er utrolig takknemlig for all støtten Trond Mohn har gitt gjennom mange år.

– Ikke bare til oss, men til utrolig mange andre gode saker i det norske samfunnet, sier han til FriFagbevegelse.

– Hvis vi hadde flere velgjørere som han, ville verden vært et bedre sted, poengterer han.

Agenda henter finansieringen sin dels gjennom tilskudd fra eierne og dels gjennom egne inntekter.

– Nå skal vi selvsagt se på driften, men først og fremst jobbe videre langs den samme strategien som før. Det handler om å utvikle politikk og løfte debatter som er nyttig for fagbevegelsen, de rødgrønne partiene og Norge, sier Trygve Svensson.

Bygget opp miljø

– Mohn har bidratt til å bygge opp et skikkelig miljø for selvstendig politikkutvikling og debatt på vår side av den politiske streken, sier Svensson.

– Personlig er jeg fornøyd med at han har sagt at vi fremdeles skal ta et glass vin sammen, og diskutere politikk og næringsutvikling. Man går aldri fra en samtale med Trond uten å ha lært noe, sier Trygve Svensson.

LO-sekretariatet vedtok i forrige kongressperiode å tilføre egenkapitalen i Tankesmien Agenda med inntil åtte millioner kroner per år i 2018 til 2021.

I februar i år bidro LO og investor Trond Mohn med til sammen 14 millioner kroner til Tankesmien Agenda i en kapitalutvidelse.

LO bidro med åtte, mens Mohn bidro med seks millioner kroner.

Warning
Annonse
Annonse