JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Reglene for firmagaver endres fra 1. januar 2021

Nå kan du få dyrere gave fra jobben

Men du risikerer at kollegaen din eller sjefen din får en finere gave enn deg.
Ordningen med skattefrie gaver til ansatte blir mer fleksibel i 2021. Rådgiver i Simployer frykter det kan oppstå en forskjellsbehandling. (Illustrasjonsfoto)

Ordningen med skattefrie gaver til ansatte blir mer fleksibel i 2021. Rådgiver i Simployer frykter det kan oppstå en forskjellsbehandling. (Illustrasjonsfoto)

Colourbox.com

Fra 1. januar 2021 endres reglene for skattefrie gaver fra arbeidsgiver til ansatte.

– Grensen for såkalte «gaver uten anledning» øker fra 2000 kroner i 2020 til 5000 kroner i 2021, sier rådgiver Espen Øren i Simployer, tidligere Infotjenester, til FriFagbevegelse.

Gaver uten anledning vil si julegave, påskeegg og sommergave, som gjerne gis som en generell gave fra bedriften til alle ansatte, forklarer Øren.

Les også: Disse korona-ordningene i arbeidslivet gjelder i 2021

Det skjer også en annen viktig endring i denne gaveordningen.

– Til nå har det vært slik at arbeidsgiver må gi gave til alle ansatte, det fjerner regjeringen. De trenger ikke gi gave til alle, og de kan velge å gi dyrere gave til noen og billigere til andre. Det er mer fleksibelt fra 2021, sier Øren.

Selv om fleksibilitet er myndighetenes motivasjon for å endre ordningen, frykter Øren at det vil skape en forskjellsbehandling.

– Jeg ser for meg at særlig hos mindre arbeidsgivere vil ledelsen få litt andre gaver enn det de andre ansatte får. Men det gjenstår å se, sier Øren.

Det er fortsatt sånn at arbeidsgiver må gi deg en faktisk gjenstand i gave eller et gavekort. Eller så kan det inngås en avtale om at du som ansatt, kjøper noe til deg selv og får en refusjon, forklarer han.

– Men arbeidsgiver kan ikke gi penger i gave til ansatte, sier Øren.

Annonse
Annonse