JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Korona-krisa:

Nav skylder permitterte arbeidstakere ei månedslønn

Stortinget vedtok i midten av mars at arbeidstakere skulle være sikret tilnærmet full lønn i 20 arbeidsdager etter at de ble permittert. Men Nav betaler ikke.

colourbox.com

– Nav skylder svært mange ­personer penger. Det er veldig vondt å tenke på, sier beredskapsleder Yngvar Åsholt i Nav til Bergens Tidende.

Til sammen skylder Nav permitterte arbeidstakere en månedslønn. Åsholt håper de skal få i stand en utbetalingsordning for de 384.000 permitterte i første halvdel av juni.

Opprinnelig lovte Nav å ha ordningen klar 4. mai. I går ble det kjent at den ble utsatt til seinest midten av juni. Det betyr at mange permitterte fortsatt må vente lenge på pengene sine.

100 prosent

Det er satt av 8,7 milliarder kroner for å finansiere den statlige delen av permisjonstidsutbetalinger fram til og med oktober i år, der staten skal dekke 100 prosent lønn lønn i 18 dager – fra dag 3 til dag 20 som permittert. Fra og med dag 21 som permittert mottar folk dagpenger.

Nav har altså ennå ikke fått på plass utbetalingsordningen og anbefaler to alternative løsninger for dem som ikke har oppsparte midler å tære på: Søk om forskudd på dagpenger eller be om sosialstøtte.

Annonse

Flere saker

Annonse