JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nav-saker på stedet hvil – må vente på Efta-råd og høyesterettsavgjørelse

Etter at Høyesterett ba Efta-domstolen om en avklaring om oppholdskravet i Nav-saken, har Riksadvokaten bestemt at over 70 trygdesaker stilles i bero.

Ole Palmstrøm

I april ble det kjent at Høyesterett i forbindelse med behandlingen av en trygdesak har spurt Efta-domstolen til råds om lovligheten av det norske oppholdskravet både før og etter juni 2012, da EUs nye trygdeforordning trådte i kraft.

Setteriksadvokat Henry John Mæland skriver i et brev statsadvokatene og politimestrene at beslutningen om å spørre Efta til råds får store konsekvenser for påtalemyndighetens videre arbeid med sakene, melder Bergens Tidende.

– Alle relevante saker må som utgangspunkt stilles i bero på det stadiet de nå befinner seg inntil det foreligger en avklarende avgjørelse i Høyesterett, heter det i brevet.

Dette omfatter også saker som er henvist til ny domstolsbehandling av Gjenopptakelseskommisjonen.

Det er ventet at den rådgivende uttalelsen fra Efta-domstolen og den avklarende avgjørelsen fra Høyesterett vil være klar om mellom ni og tolv måneder.

Annonse
Annonse