JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nav

Nav-sjefen får kritikk for ansettelser: – Vi er sjokkerte

To nye direktører i etaten skaper undring i fagbevegelsen.
Hans Christian Holte får kritikk for ansettelsen av to direktører. Begge har bakgrunn fra Skatteetaten, noe Nav-sjefen også har.

Hans Christian Holte får kritikk for ansettelsen av to direktører. Begge har bakgrunn fra Skatteetaten, noe Nav-sjefen også har.

Leif Martin Kirknes

De fire fagforeningene Norsk Tjenestemannslag i Nav, Arbeids- og velferdsetatens yrkesorganisasjon (AVYO), Unio og Akademikerne mener Nav-sjefen har tatt snarveier og omgått å drøfte to sentrale lederstillinger med dem, skriver Aftenposten.

De trekker fram én midlertidig stilling som assisterende direktør, samt en midlertidig HR-direktør.

– Vi er sjokkerte over at han tar slike avgjørelser. Når Holte forklarer dette, sier han at han selv har et behov for det. Det er greit at han trenger det, men det er ikke det eneste som er viktig eller riktig, sier leder Torgeir Homme i Norsk Tjenestemannslag i Nav til avisen.

Holte avviser at stillingen ble opprettet «på innfall». Han sier den midlertidige ansettelsen er innenfor lovverket, men erkjenner at de tillitsvalgte burde ha fått sagt sitt om stillingens innhold og sier de burde hatt en drøfting om innholdet i stillingen.

– Jeg tar innover meg at de nå opplever at det har vært en dårlig prosess om midlertidig assisterende Nav-direktør. Derfor ønsker jeg at vi får til en snarlig drøfting når det gjelder innholdet i stillingen, sier Holte.

– Jeg skal gjøre mitt for å bidra til at vi får partssamarbeidet og forholdet til de tillitsvalgte inn på et godt spor igjen, sier Holte.

Warning
Annonse
Annonse