JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nav-skandalesakene venter fortsatt på behandling i rettssystemet

Sakene knyttet til Navs feilaktige tolkning av trygderegelverket venter fortsatt på behandling. Høyesterett venter fortsatt på svar fra Efta-domstolen.

Eirik Dahl Viggen

– Det kan fort være snakk om en fire-fem år, svarer Olav Lægreid til TV 2 på spørsmålet om hvor lenge det kan ta før sakene er ferdig behandlet. Han er koordinerende advokat for ofrene i den såkalte Nav-skandalen.

Det ble i fjor kjent at Nav siden 2012 har feiltolket en EU-forordning som gir rett til å ta med seg sykepenger, arbeidsavklaringspenger og pleiepenger til andre EØS-land. Minst 85 personer kan være uriktig dømt for trygdesvindel på grunn av dette.

Høyesterett har sendt inn 16 spørsmål til Efta-domstolen som de vil ha svar på før de behandler sakene. Til TV 2 skriver setteriksadvokat Henry Mæland i en epost at det må påregnes 7–8 måneders saksbehandling ved Efta-domstolen, og ytterligere noen måneder før Høyesteretts dom foreligger.

– At dette medfører en betydelig utsettelse for den videre behandling av NAV-sakene er svært uheldig for de berørte og svært beklagelig, skriver Mæland.

– Det er jo kjempepinlig for den norske stat å ha gjort så mange feil over så mange år, og så ikke klare å rydde opp i det innenfor en noenlunde rimelig tidshorisont, sier Lægreid.

Annonse
Annonse