JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NHO og LO er uenig om jobbveksten i Norge

Der NHOs sjeføkonom Øystein Dørum beskriver den norske jobbveksten med superlativer, er LOs sjeføkonom Roger Bjørnstad mer pessimistisk.
Sjeføkonomene Roger Bjørnstad i LO og Øystein Dørum i NHO.

Sjeføkonomene Roger Bjørnstad i LO og Øystein Dørum i NHO.

Terje Pedersen / NTB scanpix

Dørum la nylig fram en ny vurdering av norsk og internasjonal økonomi, skriver Aftenposten.

Han pekte på at nasjonalregnskapet viser 50.000 flere jobber i første halvår, sammenlignet med samme halvår i 2018. NHOs sjeføkonom sier at handelskriger og svake økonomiske nøkkeltall preger utlandet, men at det i Norge nok en gang går motsatt vei.

– Vi er inne i det tredje året med oppgang. Jobbveksten er ekstremt frisk, sier Dørum.

p

Budskapet fra Bjørnstad i LO er et helt annet. Han sier at en firedel av veksten har kommet med arbeidskraft på korttidsinnvandring, og sysselsettingsandelen er fortsatt lav.

– Det har vært oppgangstider, men det er de svakeste vi har hatt. Nå ser det ut til at det snur før vi er oppe på nivået vi normalt skulle vært på. Vi burde ha kommet høyere, sier han.

Annonse
Annonse