JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nye smitteverntiltak:

NHO Reiseliv-direktøren advarer: – Bransjen og de ansatte tåler ingen ny permitteringsrunde

Kraftigere koronatiltak kan sende tusenvis ut i ledighet, mener NHO. – Det er sterkt kritikkverdig at ikke tydelige tiltak for ansatte og bedrifter er på plass.
KREVER STRAKSTILTAK: Direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv mener regjeringen må få på plass tiltak for å hjelpe ansatte og bedrifter.

KREVER STRAKSTILTAK: Direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv mener regjeringen må få på plass tiltak for å hjelpe ansatte og bedrifter.

Håkon Mosvold Larsen / NTB

– Det skaper stor engstelse og fortvilelse, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.

En lønnsstøtteordning er det som haster aller mest, mener Devold. Det kan gjøre at reiselivsbedriftene slipper å permittere ansatte rett før jul.

– Hoteller, restauranter og uteliv opplever allerede et ras av avbestillinger. De nye tiltakene som er varslet i dag, kommer til å tvinge tusenvis av bedrifter til å permittere ansatte hvis ikke myndighetene er raske nok med å iverksette støtteordninger, sier hun.

Opp mot 90 prosent svikt i omsetningen

Ifølge Devold melder mange av NHO Reiselivs medlemmer om en omsetningssvikt på opptil 80–90 prosent de siste dagene.

Foruten en lønnsstøtteordning ber NHO blant annet om at regjeringen gjeninnfører den nasjonale kompensasjonsordningen, og at arbeidsgiverperioden ved sykefravær reduseres til tre dager slik den var før 1. oktober.

LO: Slik kan regjeringen holde folk i jobb til tross for strenge omikron-tiltak

– Ingen grunn til å vente

Bransjen og de ansatte tåler rett og slett ikke en ny runde med permitteringer, ifølge Devold.

– Nye tiltak og økende frykt rammer de bedriftene som er hardest rammet fra før, og hvor de ansatte allerede har vært igjennom flere runder mer permitteringer, sier hun.

Myndighetene har erfaringer med hvordan ulike tiltak rammer reiselivet. Det er ingen grunn til å vente og se an hvordan dette rammer, slår hun fast.

– Vi forventer at regjeringen har planen klar for hvordan de skal berge bedriftene og hindre nye permitteringer.

(©NTB)

isabel.bech@ntb.no

Warning
Annonse
Annonse