JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NHO vil ha lavere firmaskatt

NHO vil ha selskapsskatten under 20 prosent.
Administrerende direktør Kristin Skogen Lund i NHO ber regjeringen sette ned selskapsskatten.

Administrerende direktør Kristin Skogen Lund i NHO ber regjeringen sette ned selskapsskatten.

Vidar Ruud, ANB/Arkiv

Administrerende direktør Kristin Skogen Lund i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) ber regjeringen sette ned selskapsskatten til under 20 prosent, slik at den havner på samme nivå som i Norges naboland.

Selskapsskatten er i dag på 27 prosent. Finansminister Siv Jensen (Frp) har sagt at den skal kuttes, men ikke signalisert hvor mye. Lund oppfordrer Jensen til å kutte den til under 20 prosent.

– Egentlig burde vi ha en bedriftsbeskatning som er lavere enn i våre naboland. Det er fordi at vi har så mange andre kostnadshandikap. Vi ligger 50 prosent over Tyskland og 30 prosent over Sverige i lønnskostnader, sier Lund til Dagens Næringsliv.

Lønnsmottakerne har fått en stor andel av økningen som oppgangen i Norge har medført, og det er nå helt avgjørende at større deler av veksten blir igjen hos kapitaleierne, mener NHO-sjefen.

– Det må ikke fremstilles som at de ansatte skal få mindre. Det handler om at kapitaleierne må ha nok økonomisk fleksibilitet til å takle nedgang, sier hun. (ANB-NTB)

Warning
Annonse
Annonse