JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NHO-sjefen fornøyd med koronalettelser

NHO-sjef Ole Erik Almlid roser regjeringen for at det blir lempet noe på ordningen med hjemmekontor, og at skjenkeforbudet blir opphevet.
Ole Erik Almlid

Ole Erik Almlid

Leif Martin Kirknes

– Det er bra at hjemmekontor ikke lenger er påbudt over hele landet. Arbeidsgiver kan gjøre gode vurderinger av hvem som bør være til stede, og hvem som kan jobbe hjemmefra, sier NHO-sjefen om lettelsene som kommer med første del av gjenåpningsplanen for Norge.

Han er også fornøyd med at forbudet mot skjenking av alkohol blir opphevet, til fordel for en begrenset variant med krav om matservering, og poengterer at dette «betyr mye for omsetningen i en bransje som er spesielt hardt rammet av pandemien».

Nå håper han at det snart blir mulig å slippe ytterligere opp for arbeidsreiser, så flere kan komme tilbake til jobben sin.

– Det er positivt at den søknadsbaserte innreiseordningen utvides og kan brukes i alle bransjer. Med testing og godkjente karanteneordninger skal det være mulig å unngå at smitte spres videre i samfunnet, sier han.

Gjenåpningen av Norge kan starte fredag, anbefaler Helsedirektoratet og FHI

Annonse

Flere saker

Annonse