JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NHO-sjefen på inntektstoppen

Arbeidsgivernes representanter ligger en divisjon over fagbevegelsens toppfolk. Men også faglige ledere tjener nok til salt i såret.
NHO-sjef Kristin Skogen Lund tjener over fire ganger så mye som LO-leder Gerd Kristiansen.

NHO-sjef Kristin Skogen Lund tjener over fire ganger så mye som LO-leder Gerd Kristiansen.

Sissel M.Rasmussen

torgny@lomedia.no

Kristin Skogen Lund tjener suverent best av toppene i det norske arbeidslivet. I 2013 hadde hun en inntekt, etter fradragene på nesten 5 millioner kroner, viser skattelistene for ifjor. Hennes motpart, Gerd Kristiansen, må klare seg på i underkant av 1,2 millioner kroner.

Sande på topp

Ifølge oversikten over inntekt, formue og skatt som LO-Aktuelt har hentet ut fra skattelistene, har arbeidsgiverne et lønnsnivå som er skyhøyt over fagforeningssjefene. Men også fagbevegelsens fremste tillitsvalgte har så de klarer seg. Gjennomsnittslønna blant LOs ledelse og de fleste forbundslederne, de som utgjør LOs sekretariat, er på 850 000 kroner. Til sammenligning har arbeidsgiverrepresentantene en gjennomsnittsinntekt på 2,6 millioner kroner i 2013.

Best betalt av forbundslederne er Industri Energis Leif Sande. Industri Energi organiserer oljearbeiderne, og er kjent i LO-systemet for å betale godt. Sande hadde en inntekt i fjor på over 1,2 millioner kroner. Det er også bedre enn LOs leder og LOs nestledere.

Formue på 246 millioner

Nestleder Tor-Arne Solbakke hadde en inntekt nesten likt med LO-lederen. De betaler omtrent det samme i skatt også.

Dårligst av forbundslederne tjener Joachim Walltin. Han hadde en skattbar inntekt 309 006, mye tyder på at han har store fradrag i inntekten. Walltin er økonom av utdanning.

Størst formue på lista har naturlig nok NHO-president, Tore Ulstein. Han er medeier i Ulstein Group, og har en formue på 246 millioner kroner. Han er også den største skatteyteren i oversikten. 4 millioner kroner bidrar han med til fellesskapet.

Annonse
Annonse