JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Norge og USA signerer avtale om mineralsamarbeid

Norge og USA undertegnet mandag kveld en avtale om handel med kritiske mineraler, melder TV 2. Målet er å få norske selskaper inn på det amerikanske markedet.
Næringsminister Cecilie Myrseth (Ap) sier målet er at norske aktører skal kunne selge råvarer i et amerikansk marked.

Næringsminister Cecilie Myrseth (Ap) sier målet er at norske aktører skal kunne selge råvarer i et amerikansk marked.

Kai Hovden

– Det er en historisk dag, og det er et viktig skritt på veien for å få på plass en mineralavtale mellom Norge og USA, sier nærings- og fiskeriminister Cecilie Myrseth (Ap) til TV 2.

– Det handler om rettferdige konkurransevilkår. Det handler om arbeidstakernes rettigheter. Det slår vi nå fast at vi skal samarbeide om, sier Myrseth.

Tidligere i år ble en intensjonsavtale om mineraler mellom Norge og USA signert. Nå formaliseres samarbeidet ytterligere. Målet er ifølge statsråden at norske aktører skal kunne selge sine råvarer i et amerikansk marked.

– Skal vi få til det i større grad, er vi nødt til å få på plass en mineralavtale, og dette er et viktig skritt på veien, sier Myrseth.

Warning
Annonse
Annonse