JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Norges kriselager kan brødfø 13.000 innbyggere i én uke: – Smuler, mener Sp

Norges kriselager gir mat til under 13.000 innbyggere i en uke. Senterpartiet mener regjeringen har tegnet et galt bilde av matberedskapen.
Senterpartiets Geir Pollestad anklager regjeringen for å bygge ned nødlagrene for mat. Næringsminister Iselin Nybø (V) svarer at det aller viktigste elementet i matvareberedskapen er et velfungerende logistikksystemene i dagligvarebransjen. Her fra statsrådens besøk på matvarelageret til Asko på Kalbakken.

Senterpartiets Geir Pollestad anklager regjeringen for å bygge ned nødlagrene for mat. Næringsminister Iselin Nybø (V) svarer at det aller viktigste elementet i matvareberedskapen er et velfungerende logistikksystemene i dagligvarebransjen. Her fra statsrådens besøk på matvarelageret til Asko på Kalbakken.

Berit Roald / NTB scanpix

I et skriftlig svar til Geir Pollestad (Sp) i Stortinget opplyser næringsminister Iselin Nybø (V) at det som er på lager av hermetisk eller frysetørret mat dekker kaloribehovet for om lag 30.000 personer i tre dager. Det tilsvarer mat til 12.857 personer i en uke, skriver Stavanger Aftenblad.

– Norge har et lager av litt smuler, og så gir de inntrykk av – og dette er det verste – av at det er beredskapslagre for mat til befolkningen. Dette er ille, sier Pollestad til avisen.

Han mener regjeringen må bygge opp igjen lagrene, men næringsministeren svarer at Pollestad har en for snever definisjon av matberedskap.

– Nødlagrene Pollestad etterspør, er av svært begrenset omfang og ment til å hjelpe i helt akutte problemer for spesielt utsatte deler av befolkningen, skriver Nybø i et svar til Aftenbladet.

Hun understreker at lageret ikke er representativt for matvareberedskapen i Norge.

– Det aller viktigste elementet i matvareberedskapen vår i dag er de velfungerende logistikksystemene i dagligvarebransjen som normalt sørger for varer og tjenester, sier hun.

Warning
Annonse
Annonse