JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nortura legger ned anlegg på Otta:

Nortura avvikler drift på Otta – 78 ansatte berørt

Nortura legger ned anlegget på Otta og flytter aktiviteten til Rudshøgda. 78 ansatte blir berørt.

Jan-Erik Østlie

Endringene gir en innsparing på drøyt 30 millioner årlig, melder Nortura i en pressemelding.

– En vond sak, men vi mener vi må ha færre anlegg fremover for å skape lønnsomhet for selskapet og bonden. Nortura har i dag en overkapasitet i produksjonen som ikke er bærekraftig. Det er også et stort behov for å investere i teknologi og utstyr, sier styreleder Trine Hasvang Vaag i Nortura.

78 ansatte berørt

Totalt 78 medarbeidere – 15 ansatte på Rudshøgda og 63 ansatte på Otta – må finne seg en ny jobb når anlegget på Otta i Oppland legges ned og aktiviteten flyttes nærmere 150 kilometer sørover til Norturas anlegg på Rudshøgda i Hedmark.

– Det er ikke tvil om at dette er en tøff dag for mange Nortura-medarbeidere og Otta som lokalsamfunn. Dette er en hjørnesteinsbedrift i ordets rette forstand, og avgjørelsen om å legge ned denne tradisjonsrike fabrikken har ikke vært lett, sier Vaag.

Nortura skriver i pressemeldingen at de 78 medarbeiderne nå «settes i omstilling» og vil få hjelp til å gå over i ny jobb internt eller utenfor Nortura.

Nortura gir ingen garanti

– Vår statistikk fra tidligere nedleggelser viser at ni av ti ansatte som settes i omstilling finner nye jobber i Nortura-systemet eller andre steder, sier assisterende kommunikasjonsdirektør Eskil Pedersen til NTB.

– Er alle de ansatte garantert en ny jobb?

– Vi kan aldri garantere det, men vil gjøre det vi kan for å få det til også i denne saken, sier Pedersen.

Omstillingen vil skje i løpet av 2020.

Annonse
Annonse