JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Norwegian vil la ansatte jobbe mer uten ekstra betalt

– Hvis det går så dårlig, burde kanskje ledelsen si fra seg bonusen.
Boeing 737–800 fra Norwegian tar av fra Stavanger lufthavn Sola, en av flyplassene der ledelsen i selskapet skal ha foreslått å legge ned basen.

Boeing 737–800 fra Norwegian tar av fra Stavanger lufthavn Sola, en av flyplassene der ledelsen i selskapet skal ha foreslått å legge ned basen.

Paul Kleiven / NTB

hans.o.torgersen@ntb.no

– Vi er skuffet over oppførselen deres og oppfatter at de har forhåndsbestemt seg, og kaller oss inn til formaliteter. Det er et ultimatum og helt urimelig det de holder på med, sier han til E24 etter å ha vært i drøftelsesmøte fredag, sier lederen for Norwegian Pilot Union, Alf Wilhelm Hansen til avisen.

Norwegian har varslet planer om å legge ned basene i Trondheim og Stavanger dersom ikke ansatte, både i kabinen og cockpit, går med på blant annet å jobbe 18 dager mer per år uten ekstra betalt.

Tiltakene skal kunne spare Norwegian for 35 millioner kroner.

– Hvis det går så dårlig burde kanskje ledelsen si fra seg bonusen og la mennesker ha et privatliv hvor de slipper å pendle til Oslo, sier pilotforeningens leder.

Konsernledelsen i Norwegian fikk i 2023 rundt 15 millioner kroner i bonus og andre fordeler.

– Som mange andre flyselskap, er vi under stort press for å redusere våre kostnader i alle deler av virksomheten. Som en del av dette ser vi nå på hvordan vi kan forbedre effektiviteten og redusere et kostnadsnivå for produksjonen vår i Norge, sa Esben Tuman, kommunikasjonsdirektør i Norwegian, til Nettavisen tidligere i uken.

Overfor E24 avviser kommunikasjonsdirektøren at det er stilt ultimatum overfor de ansatte.

– Påstanden stemmer ikke. Vi er for tiden i en dialog med fagforeningene. I denne drøftelsesprosessen har vi presentert de utfordringene vi står overfor, samt skissert mulige løsninger. Vi avventer nå fagforeningenes tilbakemeldinger på disse forslagene, sier han.

Warning
Annonse
Annonse