JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vekterstreiken:

Ny tariffavtale bare for vekterne i Parat: – Jeg må fordøye dette, sier lederen i Arbeidsmandsforbundet

Fagforbundet Parat avslutter vekterstreiken, men Arbeidsmandsforbundet (NAF) fortsetter. Nå skal NAF se nærmere på avtalen Parat inngikk.
Streiken fortsetter foreløpig for over 2.000 vektere i NAF.

Streiken fortsetter foreløpig for over 2.000 vektere i NAF.

Paul S. Amundsen

ida.bing@lomedia.no

Mandag kveld kom nyheten om at streiken er over for vekterne i Parat, etter at de har inngått avtale med NHO Service og handel.

Forbundsleder og forhandlingsleder Anita Johansen i Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF) sier til FriFagbevegelse i 22-tiden mandag at vekterne organisert hos dem fortsatt er i streik.

– Vi registrerer at NHO Service og Parat har kommet til enighet, og at Parat er ferdig å streike.

Hun mener nyheten var noe overraskende.

– Vi hadde kanskje hatt en forhåpning om at vi kunne komme til bordet vi, óg, uttaler hun.

Siste: Brudd i ny mekling for de streikende vekterne

2000 fortsatt i streik

Over 2.000 vektere er organisert i Norsk Arbeidsmansforbund, og nå skal forandlingsleder Johansen se nøye på avtalen som medlemmene i Parat har inngått.

Den nye avtalen gir Parats vekterne et generelt tillegg på 4,50 kroner per time. I tillegg er kravet om økte tillegg for natt- og helg med 2 kroner per time innfridd, ifølge en pressemelding fra Parat.

– Vi må se ordentlig på dette hva dette innebærer for våre medlemmer, og om det er noe vi er villige til å gå med på. Det skal jeg ikke forskuttere, verken det ene eller det andre, understreker Johansen overfor FriFagbevgelse.

– Hva kommer til å skje fremover?

– Vi må få tid til å reflektere over denne avtalen, og hvordan vi skal gjøre det.

Johansen sier de fortsatt ikke vet detaljene i det økonomiske som hittil er forhandlet fram:

– Når er virkningstidspunktet fra, har de fått alt på en gang – det er vanskelig å svare på hvor bra dette er, og hvordan innretningene er på på dette.

Innsikt: Derfor streiker vekterne

Lærlinger

Parat og NHO er også enige om å jobbe for å redusere ufrivillig deltid, gjennom bedring av arbeids- og turnusplaner. Samtidig skal lærlinger få en mer forutsigbar arbeidstid og opparbeide seg lønnsansiennitet i lærlingperioden.

Johansen understreker at de må se på hele avtalen.

– Streiken har vært trappet opp. Hvor lenge kommer den til å vare?

– Det er veldig vanskelig å si. Vi hadde sett at vi kunne komme til enighet mye før. Jeg må fordøye dette, og lande litt før jeg vil kommentere noe mer på det.

Warning
Annonse
Annonse