JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arbeidsskader og miljø

Nye tall: Laveste antall skader i bygg- og anleggsbransjen siden 2014

Antall arbeidsskader i bygg- og anleggsbransjen er på vei ned. I 2020 ble det registrert 2.498 arbeidsskader i 2020, noe som er det laveste antallet siden 2014.
ARBEIDSSKADER: Anleggsbransjen opplever en økt forekomst av mobbing, viser den årlige analysen av arbeidsskader i bygg- og anleggsbransjen fra STAMI. Illustrasjonsfoto

ARBEIDSSKADER: Anleggsbransjen opplever en økt forekomst av mobbing, viser den årlige analysen av arbeidsskader i bygg- og anleggsbransjen fra STAMI. Illustrasjonsfoto

Håvard Sæbø

Tall fra Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI) viser at menn i bygg- og anleggsbransjen har to til tre ganger høyere sannsynlighet for å bli skadd sammenlignet med kvinnene i samme bransje. I 2020 var fall fra høyder den mest vanlige ulykken, med om lag 550 registrerte tilfeller.

– Tallet på ikke-dødelige skader har gått ned nesten hvert år, og det har fortsatt i 2020. Selv om det har vært litt redusert aktivitet i bransjen i 2020, ser vi at den gode trenden fortsetter, sier forsker Hans Magne Gravseth i STAMI.

Han understreker at det er underrapportering av ulykker, noe som betyr at det er usikkerhet knyttet til tallene.

Brøt lov om likebehandling: Fast ansatte fikk hotell og 800 kroner i diett, mens innleide fikk brakke og null i diett

Mer mobbing

Analysen viser videre at bygg- og anleggsbransjen har utfordringer med arbeidsmiljøet. Deler av bransjen har også høyere grad av mobbing.

– I anleggsbransjen er det økt forekomst av mobbing, mer enn gjennomsnittet for andre bransjer. Det har vært stabilt over tid, og vi finner ikke det samme i byggebransjen, sier Gravseth.

(©NTB)

tor.martin.kvernhaugen@ntb.no

Warning
Annonse
Annonse