JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Oljefondets nye sjef beklager uttalelse om arveavgift

Nicolai Tangen, som er ansatt som sjef for oljefondet, beklager sine uttalelser om at arveavgiften burde være på 100 prosent.
Nicolai Tangen

Nicolai Tangen

Nina E. Rangoy / NTB scanpix

– Jeg mener at arveavgiften burde være 100 prosent. Jeg synes det er ekstremt urettferdig at noen blir født med en svær pengesekk. Alle burde starte på null, sa Tangen da han ble presentert som oljefondets nye sjef på en pressekonferanse torsdag.

Nå beklager han uttalelsen i et

innlegg på oljefondets Facebook-side. Det var E24 som omtalte saken først.

– Jeg beklager min uttalelse om arveavgiften. En leder for oljefondet skal helt klart ikke komme med uttalelser som kan tolkes politisk, sier Tangen i innlegget.

Han sier videre at uttalelsen arveavgiften var knyttet til hans personlige mening om hans egne barns arv. Tangen har ledet hedgefondet Ako Capital og hadde i 2019 en anslått nettoformue på 5,5 milliarder kroner, ifølge Kapital.

– Jeg vil at de skal finne sin egen vei, og det å arve en stor formue er ikke noe jeg ser på som en fordel, sier Tangen.

Den nye oljefondssjefen har formue i skatteparadis

– Jeg ser at min uttalelse, som egentlig var ment litt retorisk, kan oppfattes feil, det var på ingen måte ment som et politisk utspill så dette beklager jeg, sier han.

Warning
Annonse
Annonse