JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Om oss - FriFagbevegelse

FriFagbevegelse er ei nettavis om arbeidslivet og fagbevegelsen. Vi vil vise fram folks arbeidshverdag og bringe nyhetene fra feltet.

FriFagbevegelse drives etter prinsipper om redaksjonell uavhengighet. Det redaksjonelle arbeidet skjer i samsvar med gjeldende lovverk og etiske retningslinjer for medier.

Her finner du FriFagbevegelse

På frifagbevegelse.no finner du nyheter, debatt og reportasjer om politikk og arbeidsliv.

FriFagbevegelse har også stor aktivitet på Facebook og Instagram. Vi har følgende retningslinjer for bruk av kommentarfelt i sosiale medier.

Vi sender ut nyhetsbrev seks dager i uka. Det er også spesialiserte nyhetsbrev for medlemmer i en rekke av LOs forbund. Se oversikt her.

Tips kan sendes til frifagbevegelse@lomedia.no.

Historie

FriFagbevegelse dukket første gang opp som navn på LOs illegale medlemsblad under den tyske okkupasjonen av Norge i åra 1940-1945.

De tyske okkupantene forsøkte med alle midler å stoppe FriFagbevegelse, men medarbeiderne klarte å holde avisa gående fra starten i 1941 til krigens slutt i mai 1945.

Driften av FriFagbevegelse hadde en høy pris: Minst 122 medarbeidere ble arrestert og 19 av disse mistet livet i tysk fangenskap.

Etter krigen ble FriFagbevegelse videreført som navn på papirmagasinet til LOs tillitsvalgte. Navnet på papirmagasinet ble endret til LO-Aktuelt og nå er FriFagbevegelse navnet på nettavisen til LO Media.

Formål

Grunnsynet til FriFagbevegelse er tuftet på fagbevegelsens idealer om frihet, likhet og solidaritet.

LO og LOs forbund finansierer LO Media, inkludert FriFagbevegelse. LO Media har beskrevet følgende formål for FriFagbevegelse:

«Hovedformålet vårt er å fremme samfunnsengasjement og debatt gjennom saklig og fri journalistikk med hovedvekt på LO og forbundenes virksomhet, fagbevegelsen nasjonalt og internasjonalt, arbeidslivet og andre samfunnsspørsmål som måtte angå LOs medlemmer.»

For eventuelle klager ber vi deg ta kontakt med avisens ledelse. Det er også mulig å klage til Pressens Faglige Utvalg (PFU).

Redaktør: Frode Rønning
Ansvarlig redaktør: Tore Ryssdalsnes

Eierskap

FriFagbevegelse utgis av LO Media, som er en stiftelse eid av LO og LO-forbundene.

Daglig leder i LO Media er Tore Ryssdalsnes.

> Stiftelsen LO Medias styre

> Stiftelsen LO Medias råd