JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

FLTs landsmøte 19.-22. november

Ønsker at Ulf Madsen fortsetter som forbundsleder. Vil utvide ledelsen i en kort periode

Valgkomiteen ønsker kontinuitet i prosessen som er startet med Industri Energi. Ulf Madsen er beredt til å gjøre jobben, men han ønsker ikke å en full periode.
KLAR, MEN IKKE FOR EN HEL PERIODE: Ulf Madsen er beredt på å fortsette arbeidet, men samtidig klar på at han ikke ønsker en hel landsmøteperiode.

KLAR, MEN IKKE FOR EN HEL PERIODE: Ulf Madsen er beredt på å fortsette arbeidet, men samtidig klar på at han ikke ønsker en hel landsmøteperiode.

Jan-Erik Østlie

kai.hovden@lomedia.no

Leder av valgkomiteen i FLT, Lars Christian Nilsen, entret uventet podiet og ba om mulighet til å utvide FLTs politiske ledelse for en kortere periode.

Målet er å sikre kontinuitet i arbeidet med den mulige sammenslåingen med Industri Energi.

– Vi er i en ekstraordinær situasjon, og Ulf Madsen ønsker ikke å sitte en hel landsmøteperiode. Jeg ber derfor landsmøtet om at Ulf kan sitte til et eventuelt ekstraordinært landsmøte, sa Nilsen.

Valgkomiteen ber om mulighet til å utvide den politiske ledelsen i denne perioden, slik at Madsen kan fortsette og at man samtidig velger en påtroppende forbundsleder.

Stiller seg til disposisjon

Madsen var klar på at han ønsket å loser prosessen i havn.

– Jeg vil gjerne få fullføre prosessen som forbundsleder. Dere vet at jeg ønsker det beste for FLT, og ikke ødelegge valgkomiteens arbeid med å sette sammen et godt team, sa Madsen.

Samtidig er Madsen klar på at han ikke ønsker å gå på en full periode.

– Jeg er 64 år og har jobbet siden jeg var 17. Det er på tide å trappe ned snart, men jeg er klar for en kortere periode dersom landsmøtet ønsker det.

Madsen høstet stående applaus etter innlegget.

Full periode

En femten minutters pause ble gitt til delegatene før det ble åpnet for debatt igjen.

Kim Larsen fra FLTs avdeling i Oslo synes denne prosessen ble merkelig.

– Velges han nå må han stå alle årene, eller har jeg misforstått? Jeg stemmer gjerne på Ulf, men da for en full periode, sa Larsen.

Flere bekymret seg for økonomien i forslaget om å utvide politisk ledelse. Her viste Madsen til at de som er valgt til politisk ledelse i FLT har ansettelse frem til de er 67 år.

– Dermed koster ikke dette forbundet noe mer, sa Madsen.

En annen rolle

Fra talerstolen ble det også foreslått at man skulle la valget gå sin gang som planlagt, og heller sikre kontinuiteten ved å gi Madsen en rolle som spesialrådgiver.

Flere tok også til orde for å utsette dette til valget, som etter programmet skal skje på tirsdag.

– Valgkomiteens intensjon er god, sa Syvert Dalen fra Oslo, som også mente en spesialrådgiverstilling er løsningen.

– Ulf sier at pengene er i orden, og det tror jeg ham på. Saken er klønete håndtert av valgkomiteen, men det betyr ikke at det er et dårlig forslag, sa Dalen.

Da landsmøtet til slutt avga sine stemmer, viste opptellingen 103 stemmer for valgkomiteens forslag, 68 stemte mot og én avsto fra å stemme.

Annonse
Annonse