JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Koronakrisa:

Opplæringen av lastebilsjåfører skal i gang igjen

Det reduserte avstandsrådet gjør at trafikkopplæringen i de tyngste kjøretøyene kan gjenopptas. For personbiler er det fortsatt koronastopp.
Opplæringen av sjåfører for tunge kjøretøy skal i gang igjen. Endringer gjelder lastebiler og busser. Illustrasjonsfoto

Opplæringen av sjåfører for tunge kjøretøy skal i gang igjen. Endringer gjelder lastebiler og busser. Illustrasjonsfoto

Roy Ervin Solstad

Rådet om avstand er redusert fra to til én meter, og dermed er det praktisk mulig å holde avstanden i lastebil og buss.

– Trafikkopplæring i de tyngste kjøretøyene er viktig både for trafikkskolene som er hardt rammet av smitteverntiltakene, og for dem som trenger førerkort i de tyngste kjøretøyene for å komme i jobb, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF).

Kandidater som ønsker oppkjøring, må ta kontakt med sin trafikkskole, og det er kun trafikkskolene som kan bestille oppkjøring. Oppkjøringstimene vil bli tilgjengelige i Statens vegvesens bestillingsløsning fra torsdag 7. mai.

p

Siden koronautbruddet har rundt 15.000 oppkjøringer blitt kansellert. Så lenge helsemyndighetenes avstandskrav er minst én meter, er det ikke aktuelt å starte trafikkopplæring eller oppkjøring i personbil nå, opplyser Vegvesenet.

– Vi har stor forståelse for at dette er en krevende situasjon for trafikkskolene og for dem som gjerne skulle tatt førerkort klasse B, sier avdelingsdirektør Henning Harsem.

Han oppfordrer i mellomtiden alle som skal ta førerkort, til å bruke tiden til øvelseskjøring.

Det er allerede tillatt med trafikkopplæring på motorsykkel, moped og snøscooter. Fra 16. april ble det også tillatt med teoretisk opplæring i grupper på inntil fem.

(©NTB)

alexander.vestrum@ntb.no

Annonse
Annonse