JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Koronaviruset:

Opprettholder akuttberedskap for alvorlige saker i barnevernet

Fylkesnemndene avlyser forhandlingsmøter, men opprettholder beredskap for akutte saker.
Forhandlingsmøter i fylkesnemndene avlyses, i første omgang fram til 26. mars.

Forhandlingsmøter i fylkesnemndene avlyses, i første omgang fram til 26. mars.

Jacob Johannes Buchard

anne@lomedia.no

– Det er et overordnet hensyn for fylkesnemndene å forhindre smittespredning, sier Marit Jacobsen, seniorrådgiver i Fylkesnemndene for barnevern og sosiale saker.

Akuttberedskap

Fylkesnemndene kommer til å opprettholde akuttberedskap for å kunne behandle akuttvedtak og klager på akuttvedtak.

Alle forhandlingsmøter og samtalemøter som er berammet fram til 26. mars vil som hovedregel utsettes.

p

– Forlenging av tiltaket vurderes fortløpende, og i tråd med regjeringens råd. Om det er særskilte saker med risiko for liv og helse kan møter vurderes å gjennomføres, og det må da også tas stilling til hvordan en kan gjennomføre på en forsvarlig måte, opplyser Jacobsen.

Kommunene har ansvar

– Det kan være snakk om alvorlige barnevernssaker som nå avlyses og utsettes. Hvordan bør disse sakene følges opp?

– Det er det kommunale barnevernet som har ansvaret for at barn til enhver tid ikke lever under akutte og/eller uholdbare forhold, påpeker Jacobsen.

- Saker som haster gjennomføres

Tingrettene og lagmannsrettene behandler saker etter barnevernloven. Domstoladministrasjonen opplyser til Fontene at alle saker som ikke er hastesaker utsettes. Foreløpig fram til 26. mars.

– Saker som haster, typisk fengslingssaker eller saker som berører liv og helse, må gjennomføres, sier Yngve Brox, seksjonssjef for kommunikasjon.

Domstolene arbeider nå med å få oversikt over hvilke saker de utsetter og hvilke de gjennomfører.

– Partene får beskjed av sin domstol. Partene plikter å møte dersom saken avholdes. Parter som er forhindret fra å møte skal melde fra til domstolen, også om dette skyldes karantene i forbindelse med koronaviruset.

Warning
Annonse
Annonse