JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LOs juridiske avdeling:

Over 10.000 følger LO-advokatene på Facebook

Nå vil de bli større enn Sylvi Listhaugs fanklubb.
Her er et utvalg ansatte i LOs juridiske avdeling: Fra venstre: Anne-Lise Rolland, Anita Ursin, Signe Hovind, Rune Lium, Atle Sønsteli Johansen (leder) og Karoline Elisabeth Nordvik

Her er et utvalg ansatte i LOs juridiske avdeling: Fra venstre: Anne-Lise Rolland, Anita Ursin, Signe Hovind, Rune Lium, Atle Sønsteli Johansen (leder) og Karoline Elisabeth Nordvik

Martin Guttormsen Slørdal

frode@lomedia.no

LO-advokatene har på få måneder blitt Norges største advokatkontor på Facebook.

Flere ganger hver uke legger LO-advokatene ut saker på sin Facebook-side om en rekke tema, som blant annet yrkesskader, pensjon, betaling for reisetid og mye annet.

På under et halvt år har de fått 10.000 følgere av Facebook-sida, og de vokser fortsatt raskt.

Intern kanal

Facebook-sida til LO-advokatene startet bare som en intern side for å informere om hva som skjedde på kontoret.

– Vi er 50 ansatte, og det er mange saker som har interesse for alle på avdelingen. Etter hvert kom det forespørsler utenfra om å bli medlem av LO-advokatenes Facebook-gruppe. Mange av sakene har interesse for tillitsvalgte og andre LO-medlemmer, forteller advokat Rune Lium, en av dem som legger ut saker på Facebook-sida.

I fjor høst valgte de å åpne sida for alle interesserte.

– På det tidspunkt var vi 238 medlemmer og vi hadde ikke forestilt oss at vi fem måneder senere skulle passere 10.000 medlemmer, sier Lium.

På sin egen Facebook-side skriver advokatene at de trenger 3.500 flere følgere for å neste mål – som er å bli større enn Sylvi Listhaugs fanklubb.

LOs jurister oppsummerer de viktigste sakene i 2019

Ikke trolling

LO-advokatene var litt skeptiske til å åpne sida for alle. Hva ville skje når hvem som helst kunne kommentere?

– Vi trodde kanskje det skulle komme mange spørsmål i kommentarfeltet som ville krevd svar og utredninger fra oss. Noen tenkte kanskje også at det var de mest kritiske som ville dominere kommentarfeltet. Vi har imidlertid ikke opplevd noen ubehagelige eller ufine kommentarer. Medlemmene forstår også at vi ikke kan saksbehandle eller vurdere saker via Facebook, sier Lium.

Mye lesing

Juridisk stoff fra arbeidslivet er tydeligvis ikke bare for spesielt interesserte. Lium mener de har fått gode lesertall. Innleggene legges ut både på Facebook-sida og på en egen side på lo.no.

– De mest leste innleggene har hatt over 20 000 sidevisninger. Vi har forstått at dette er høye tall også om man sammenligner med enkelte aviser og etablerte media, sier Lium.

– Statistikken viser at de som klikker seg inn på våre blogginnlegg bruker i snitt 2 minutter og 40 sekunder på å lese innlegget. Det er vesentlig lengre tid enn øvrige innlegg på lo.no, noe vi tolker som at leserne finner innleggene interessante. Vårt mål er å skrive om arbeidsrettslige problemstillinger på en måte som er forståelig for alle, forteller han.

Hvem kan få hjelp?

Det er bare medlemmer i ett av LOs forbund som kan få juridisk hjelp av LOs advokater. Men det enkelte medlem skal ikke ta kontakt direkte med advokatkontoret.

– Forbundene i LO har bestemt at medlemmene først skal kontakte sitt forbund. Vi mener det er en god løsning. Det er ikke alle saker hvor det er behov for advokat, og hvis medlemmene kunne tatt direktekontakt med LO-advokatene i alle saker, måtte vi ha ansatt langt flere advokater. Hvis forbundet mener det er behov for advokat, så sender de saken til oss. Derfra og ut er det LO-advokaten som har ansvaret for hvordan saken håndteres, forteller Lium.

Arbeidslivet

Advokat Lium forteller at advokatkontoret bistår i alle spørsmål som har tilknytning til arbeidslivet, blant annet også i trygde-, forsikrings- og erstatningssaker.

p

– Vi har dessuten et eget rettshjelpstilbud for de av LO-medlemmene som er selvstendig næringsdrivende, sier Lium.

Og det er visse tema LO-advokatene ikke jobber med:

Dette er saker som først og fremst dreier seg om privatrettslige tvister som arv og skilsmisse, nabotvister, barnefordeling, kjøp og salg av eiendom med videre.

Annonse
Annonse