JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Per-Willy Amundsen kritisk til regjeringens politipolitikk

Tidligere justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) stiller seg kritisk til kutt i antall politistudenter og målet om to politifolk per 1.000 innbyggere.
Per-Willy Amundsen

Per-Willy Amundsen

Leif Martin Kirknes

Regjeringens mål har vært at det i 2020 skal være to politifolk per 1.000 innbyggere i Norge, og ifølge justisminister Jøran Kallmyr (Frp) vil målet bli nådd. Det er også bakgrunnen for at regjeringen kutter antall studenter ved politiutdanningen fra 550 til 400, det andre kuttet på to år.

Til Klassekampen sier Per-Willy Amundsen, som i dag sitter i utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget, at det er bra to per tusen-målet blir nådd, men at det ikke burde stoppe der.

– Fra mitt ståsted har jeg egentlig aldri ønsket at vi skulle stoppe der. Behovet for flere politifolk er økende. Og vi bør fortsette å utdanne flere slik at tilgangen til nye politifolk er større enn avgangen. Mitt syn er at vi ikke burde kutte politiutdanningen, sier Frp-politikeren til avisen.

Amundsen ønsker en bred debatt om hvorvidt to per tusen-målet er et godt mål for politikraften. Bakgrunnen er blant annet voksende utfordringer i Oslo.

p

– Men det er også behov i andre politidistrikter, og det er kanskje vanskelig å se at vi klarer det innenfor de rammene som ligger til grunn, sier Amundsen, som også påpeker at målsettingen ble lansert for over ti år siden.

Annonse

Flere saker

Annonse