JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Plantasjen:

Plantasjen-ansatte har levd i usikkerhet. Nå får de en gladmelding fra sjefen

Daglig leder i Plantasjen Olav Thorstad avkrefter at kjeden skal legge ned butikker i Norge.
DRIVER SOM FØR: Plantasjen avviser at de skal legge ned flere butikker.

DRIVER SOM FØR: Plantasjen avviser at de skal legge ned flere butikker.

Martin Guttormsen Slørdal

Ylva.seiff.berge@lomedia.no

Den siste tiden har både Nettavisen, E24 og BA meldt at Plantasjen varsler nedleggelser som en følge av millionunderskudd i 2019. Dette avkrefter Olav Thorstad, daglig leder i Plantasjen.

– Vi har ingen ambisjoner om å legge ned noe som helst. Vi snakker med gårdeierne for å justere utgiftene til husleien i alle våre leiekontrakter, men vi har ingen planer om nedleggelse av butikker. Vi har troen på Plantasjen, sier Thorstad til HK-Nytt.

Skaper forvirring

Thorstad mener det er uheldig at noen aviser har valgt å fokusere på nedlegging, da dette ikke er et faktum.

p

– Denne saken har dukket opp fordi man refererer til at man tidligere har lagt ned tre butikker; to i Finland og én i Norge i 2019. Nå har vi ikke noe nedleggelsesprogram. Medier som har varslet nedleggelser i Plantasjen har vært med på å skape mye usikkerhet rundt saken, sier han.

Kjenner ikke til planer om nedleggelse

Da HK-Nytt tok kontakt med hovedtillitsvalgt i Plantasjen Birgit Kildal-Lorentzen stilte hun seg også spørrende til påstanden.

– Jeg har ikke hørt om noen varslede nedleggelser av butikker i Norge. Jeg kjenner ikke til at det har blitt lagt konkrete planer for nedleggelse av butikker, sier Kildal-Lorentzen.

Hun legger vekt på at nedleggelsen av den ene butikken i 2019 ble gjort på en god måte. Alle de ansatte som mistet jobben ble flyttet til andre butikker i nærheten.

Millionunderskudd

I begynnelsen av februar leverte Plantasjens morselskap Ratos rapporten for siste kvartal i 2019. Der kom det fram at selskapet har tapt 202 millioner kroner på drift det siste kvartalet av 2019. Også i fjor tapte selskapet penger i siste kvartal; 155 millioner kroner.

p

Plantasjen er med sine 114 butikker i Norge, Sverige og Finland, Skandinavias største hagekjede. I Norge er det 63 butikker fra Tromsø i Nord til Mandal i Sør.

Annonse
Annonse