JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ny rapport:

Pleiepersonalet får best skussmål av pasienter ved norske sykehus

I en fersk rapport om pasienters erfaringer med norske sykehus, er det pleiepersonalet som får aller høyest score.
Pasientene er fornøyde med pleiepersonalet ved norske sykehus.

Pasientene er fornøyde med pleiepersonalet ved norske sykehus.

Sissel M. Rasmussen (arkivfoto)

marte.bjerke@fagbladet.no

Pasientene gir pleiepersonalet 76 av 100 mulige poeng. Legene får 75 poeng, og på spørsmål om informasjon, gir pasientene 73 poeng. Samhandling og utskriving er det pasientene er minst fornøyde med ved norske sykehus.

Årlig undersøkelse

Tallene kommer fra en landsomfattende undersøkelse Folkehelseinstituttet (FHI) har gjort i 2020. Oppdraget er gitt av Helse- og omsorgsdepartementet, og det skal utføres fem årlige målinger blant somatiske døgnpasienter.

Dette melder FHI i et nyhetsbrev.

Ikke store forskjeller, men pasientene i Midt-Norge mest fornøyde

Det er ikke så store forskjeller mellom de regionale helseforetakene, men det kan virke som pasientene i Midt-Norge er noe mer fornøyde enn pasientene i resten av landet.

Pasientene ved Helse Midt-Norge RHF har gitt poeng som er statistisk signifikant høyere enn gjennomsnittet for de regionale helseforetakene, på fire av de ni indikatorene.

Forskjellen på høyeste og laveste score blant sykehusene er størst på det ene spørsmålet om ventetid og indikatoren standard.

Det var pasienter som ble skrevet ut i perioden 1. august til 31. oktober 2020 som ble invitert til å delta, og svarandelen var på 57 prosent.

Annonse
Annonse