JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Pandemien:

Regjeringen utreder stengte grenser for svensk og finsk helsepersonell

Over 200 kommuner har blitt bedt om å vurdere konsekvensene av å stenge grensene for svensk og finsk helsepersonell.
Justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) har bedt 202 norske kommuner om å vurdere mulige konsekvenser av å stenge grensa for helsepersonell fra Sverige og Finland.

Justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) har bedt 202 norske kommuner om å vurdere mulige konsekvenser av å stenge grensa for helsepersonell fra Sverige og Finland.

Ole Palmstrøm

Det er i et brev fra Justis- og beredskapsdepartementet ved statsråd Monica Mæland (H) at kommunene har blitt bedt om dette.

Sarpsborg-ordfører Sindre Martinsen-Evje (Ap) er bekymret for kommunene som ligger nær Sverige, dersom det skulle bli aktuelt å ikke lenger unnta helsepersonell fra Sverige og Finland fra karanteneplikten.

– Disse kan ikke erstattes over natta. Vi har nå vært gjennom en pandemi og en krise over lang tid, og vi har allerede strukket strikken langt. Jeg kan ikke se hvor vi får hentet inn erstattere fra, sier han til kanalen.

Sykehuset Østfold har i dag 150 grensependlere. I tillegg kommer vikarer bosatt i Sverige.

Statssekretær Lars Jacob Hiim i Justis- og beredskapsdepartementet sier de har bedt om vurderinger fra kommunene fordi flere politikere på Stortinget har tatt til orde for å oppheve ytterligere unntak fra karanteneplikten. Helsepersonell fra Sverige og Finland er blant dem som i dag har et sånt unntak.

Annonse
Annonse