JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Koronakrisen

Regjeringen vil åpne for lengre arbeidsdager – skal drøftes med LO og NHO

Dagen etter at Stortinget vedtok koronaloven, er regjeringa i gang med å utvide arbeidstida.
KORONAKRISEN: Utvidet arbeidstid skal drøftes med partene i arbeidslivet

KORONAKRISEN: Utvidet arbeidstid skal drøftes med partene i arbeidslivet

colourbox.com

torgny@lomedia.no

Regjeringen er i gang med å utvide muligheten for å jobbe lange dager.

Etter at Stortinget tirsdag 24. mars vedtok koronaloven som gir regjeringen anledning til å endre lover på kort varsel, har Arbeids- og sosialdepartementet satt i gang et arbeid for å utvide rammene for arbeidstid.

p

Partene i arbeidslivet har mottatt en henvendelse fra departementet der de blir bedt om å gi innspill på områder hvor det er behov for å utvide muligheten for å jobbe lange dager.

Enighet om ny kriselov på Stortinget

Ikke overraskende

14. mars fikk de samme partene en henvendelse om områder i arbeidslivet hvor det var behov for ekstraordinære tiltak. Nå vil departementet ha konkrete innspill for arbeidstid.

Dette kommer ikke overraskende på, for i forslaget til koronalov ble utvidelse av arbeidstida nevnt som et område der det kunne være aktuelt å komme med forslag til endringer.

Henvender seg til partene

Under behandlingen i Stortinget ble det understreket at i alle spørsmål som berører arbeidslivets regler, plikter regjeringen å involvere partene i arbeidslivet, og legge stor vekt på å komme til enighet med disse. Det er derfor departementet nå henvender seg til partene.

p

Departementet mener at det fagbevegelsen og arbeidsgiverne sammen bør inngå avtaler for utvidet arbeidstid på de områdene det er nødvendig.

Ny forskrift

Partene har frist til mandag 30. mars kl. 9.00 med å komme med innspill. Etter det vil departementet ta initiativ til en dialog for å diskutere om det er behov for en ny forskrift og hvordan den eventuelt skal utformes.

Det er hovedorganisasjonene i arbeidslivet som skal delta i prosessen. De som har mottatt henvendelsen er på arbeidsgiversida, KS, Spekter, Virke og NHO. LO, YS, Unio og Akademikerne er organisasjonene på arbeidstakersida.

LO-leder Hans Christian Gabrielsen skal fra sin karantene-tilværelse være med å behandle endringer i arbeidsmiljøloven.

LO-leder Hans Christian Gabrielsen skal fra sin karantene-tilværelse være med å behandle endringer i arbeidsmiljøloven.

Svein-Yngve Madssen

Warning
Annonse
Annonse