JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Rike familier frykter ny arveavgift – advokatfirmaer merker økt pågang

Flere advokatfirmaer forteller om økt pågang for å overføre familieformuen av frykt for en mulig rødgrønn arveavgift til høsten.
Rødt, SV og MDG går til valg på å gjeninnføre avgiften, Ap og Sp sier nei.

Rødt, SV og MDG går til valg på å gjeninnføre avgiften, Ap og Sp sier nei.

Colourbox

NRK har vært i kontakt med flere advokatfirmaer som melder om at flere klienter enn vanlig ønsker hjelp til å fremskynde arven.

– Ja, jeg opplever større pågang på dette, det begynte allerede i fjor høst. Prosesser og transaksjoner som er planlagt og godt gjennomtenkte fra før, fremskyndes snarere enn å vente et år eller to, for å unngå en potensiell arveavgift, sier Bård Ivar Koppang, partner i advokatfirmaet Selmer.

Arveavgiften ble avskaffet av den borgerlige regjeringen i 2014. Rødt, SV og MDG går nå til valg på å gjeninnføre avgiften, Ap og Sp sier nei.

En av dem som nylig har overført arv, er hotell- og eiendomsinvestor Arthur Buchardt. I fjor overførte han de resterende 51 prosentene i selskapet sitt til sønnen Anders.

– Det var planlagt et generasjonsskifte, men med den usikkerhet som mange politikere skaper, og tanken noen politikere har til arveavgift, bør man være føre var, sier han.

Warning
Annonse
Annonse