JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hadia Tajik går av som statsråd:

Riktig av Tajik å gå av, mener LO-lederen

LO-leder Peggy Hessen Følsvik sier i en kommentar at Hadia Tajik har selv satt alvoret i saken. Og hun respekterer avgjørelsen. Det gjør også partiledere på Stortinget.
LO-leder Peggy Hessen Følsvik takker Hadia Tajik for jobben hun har gjort som arbeidsminister. Hun mener det var en rett avgjørelse å trekke seg.

LO-leder Peggy Hessen Følsvik takker Hadia Tajik for jobben hun har gjort som arbeidsminister. Hun mener det var en rett avgjørelse å trekke seg.

Leif Martin Kirknes

helge@lomedia.no

LO-leder Peggy Hessen Følsvik sier at LO har fått mange tilbakemeldinger fra sine medlemmer og tillitsvalgte. Det er også bakgrunnen for at LO-lederen, og forbundslederne Mette Nord og Jørn Eggum ba om en forklaring på mandagens sentralstyremøte.

På sin pressekonferanse sa Hadia Tajik at også hun har fått mange meldinger fra LOs tillitsvalgte og medlemmer. Slik kommenterer LO-leder Peggy Hessen Følsvik om avgangen:

– Hadia Tadjik har selv sett alvoret i saken, og jeg respekterer avgjørelsen hennes om å trekke seg som landets arbeidsminister, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

– Jeg vil samtidig takke Hadia for den jobben hun har gjort som statsråd. Hun har vist at hun har vært en god arbeidsminister, som på kort tid har levert mye god politikk for vanlige arbeidsfolk, fortsetter hun.

Hadia Tajik går av: – Jeg er lei meg for at det jeg har gjort feil, har skuffet mange

Rødts Kristjánsson: – Del av en alvorlig ukultur

Rødt-politiker Mímir Kristjánsson sier det var riktig av Hadia Tajik å søke avskjed etter de mange avsløringene rundt hennes bruk av pendlerboliger.

– Tajik-saken er del av en alvorlig ukultur blant norske politikere, med misbruk av pendlerboliger, diettpenger og reiseregninger. Det er avgjørende at vi rydder opp i denne ukulturen, og da må de som har gjort grove feil, også ta konsekvensene av det, sier han i en kommentar.

Kristjánsson sier han mener Tajik kunne blitt sittende i statsrådsstolen dersom hun hadde lagt alle kortene på bordet med en gang.

– Det er mulig å tilgi 15 år gamle feil, også i politikken. Men forutsetningen for tilgivelse er anger. I denne saken virker det ikke som om Tajik helt har forstått alvoret i det hun har gjort. Framfor å legge seg flat og legge alle kort på bordet med en gang, har hun gått til krig mot pressen med tåkelegging og bortforklaringer. Dette er feil hun ikke gjør som 23 år gammel politisk rådgiver, men som 38 år gammel statsråd, sier han.

Favorittene: Disse kan ta over etter Hadia Tajik

Listhaug: Klok avgjørelse

Frp-leder Sylvi Listhaug, som har lagt stort press på Tajik, synes det var en klok avgjørelse fra Ap-politikeren.

– Nå håper jeg at hun bruker den tiden hun trenger til å ta vare på seg selv og sine nærmeste, sier Listhaug.

– Det er ingen tvil om at det som har blitt avdekket, både om saken og hennes håndtering av den, er meget alvorlig. Det er spesielt alvorlig fordi hun hadde det øverste ansvaret for Nav, en etat som har straffeforfulgt personer som har gjort en liten feil og krysset av feil i et skjema, sier Listhaug.

Warning
Annonse
Annonse