JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Rødt arrangerer valgvake på utested uten tariffavtale

Vulkan Arena skal huse Rødt under kveldens valgkveld. Der har ikke de ansatte tariffavtale.
Siavash Mobasheri.

Siavash Mobasheri.

Roy Ervin Solstad

helge@lomedia.no

Det bekreftes både av Fellesforbundet og Rødt.

Ifølge Fellesforbundet arbeides det nå med å få til en tariffavtale på stedet.

Leder i Oslo Rødt, Siavash Mobasheri, har visst at det ikke var tariffavtale på stedet, men innrømmer at man ikke hadde noe valg. Her forklarer han hvorfor:

– Vi startet prosessen med å finne lokale i august i fjor. Men vi har hatt noen krav til hva slags lokaler vi vil ha og det er vanskelig å finne lokaler med tariffavtaler som har plass til over 1000 personer, som er universelt utformet, som har stå- og sitteplasser, scene med storskjerm og tilstrekkelig med trådløst nett til media, sier Siavash Mobasheri til FriFagbevegelse.

p

Lang prosess

– Vi har vært i kontakt med Fellesforbundet avdeling 10, hvor vi fikk en oversikt over restauranter, barer og kafeer i Oslo med tariffavtale. Vi har vært i kontakt med flere, men de aktuelle lokalene har enten vært booket, for lite eller ikke vært universelt utformet, legger han til.

SV har valgvake på Rockefeller, mens Agenda, Fellesforbundet og Fagforbundet er på Kulturhuset.

– Vi har til og med prøvd å booke Kulturhuset for valget i 2021, men det var ikke ledig, legger han til.

Han poengterer at Rødt har hatt informasjonsmøter med de ansatte på Vulkan Arena, og vi følge dette opp etter valget.

– Etter hva arbeidsgiver og de ansatte sier, har Vulkan Arena ryddige forhold. Vi vil gjøre vært beste for systematisk å øke organisasjonsgraden og at folk skal ha ordnede lønns- og arbeidsforhold, sier Mobasheri.

– La det være helt klart at vi skiller mellom bedrifter som ikke har tariffavtale og bedrifter hvor eierne nekter de ansatte tariffavtale. Rødt vil ikke kjøpe tjenester fra bedrifter hvor folk nektes grunnleggende faglige rettigheter. For oss i Rødt innebærer det en forpliktelse til at vi vil gjøre vårt for å bidra til at det kommer på plass en tariffavtale, sier Mobasheri til FriFagbevegelse.

p

Landmøtet «feil sted»

Det vakte oppsikt da Rødt avholdt sitt landsmøte på Radisson Blue på Alna i Oslo i mai, et sted hvor de ansatte heller ikke hadde tariffavtale.

– Hotellet bekreftet at de hadde tariffavtale før vi inngikk leieavtalen. Vi er lei oss for at det har vist seg at hotellet likevel ikke har tariffavtale, og hadde ikke lagt landsmøtet hit om vi hadde fått beskjed om det før avtaleinngåelsen, skrev partisekretær Benedikte Pryneid Hansen på nettsiden til Rødt før landsmøtet.

Det er heller ikke lenge siden Fellesforbundet i Tromsø så rødt etter at det ble kjent at LO arrangerte valgkampfest på et utested uten tariffavtale.

a

a

v

Annonse
Annonse