JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Rødt-lederen åpner for å binde Ap og Sp til samarbeid

Rødt-leder Bjørnar Moxnes vil ikke gå inn i en rødgrønn regjering etter valget i 2021, men lanserer tanken om en avtale med Ap og Sp om viktige politiske saker.
Bjørnar Moxnes

Bjørnar Moxnes

Jan-Erik Østlie

Ifølge Klassekampen er Moxnes inspirert av hva som har skjedd i Danmark. Der har det regjerende Socialdemokratiet inngått en avtale med de mindre, rødgrønne partiene i Folketinget.

Målet for Rødt er å hindre at en eventuell mindretallsregjering bestående av Ap og Sp søker støtte fra høyresiden. Dersom Ap og Sp danner en mindretallsregjering uten en avtale, vil Rødt anse seg som i opposisjon, ifølge Klassekampen.

I Danmark gjorde Enhedslisten, det mest venstreorienterte i partiet i Folketinget, det klart at det ville gå aktivt mot en sosialdemokratisk regjering dersom det ikke fikk noen avtale. Moxnes sier det ikke er avgjort om Rødt vil gjøre det samme her i landet.

– Det vil være en del av diskusjonen i partiet: Både om vi ønsker en avtale, hva slags avtale og hva som skjer hvis vi ikke får noe, sier Rødt-lederen.

Warning
Annonse
Annonse