JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO-kongressen

Roger Heimli tar ikke gjenvalg som LO-nestleder – går til ny jobb i Fagforbundet

LOs nestleder, Roger Heimli (53), tar ikke gjenvalg i LO-ledelsen. Han går nå inn i en jobb i sitt eget forbund, Fagforbundet.
Roger Heimli tar ikke gjenvalg som nestleder i LO.

Roger Heimli tar ikke gjenvalg som nestleder i LO.

Ole Palmstrøm

helge@lomedia.no

Roger Heimli har gitt LO-leder Peggy Hessen Følsvik og valgkomiteens leder Mette Nord beskjed om han ikke ønsker å stille til gjenvalg til LO-ledelsen på kongressen i slutten av mai.

Mette Nord har to roller i så måte; hun er både leder i valgkomiteen og forbundsleder i Fagforbundet.

Både Følsvik og Nord respekterer avgjørelsen og tar den til etterretning.

Lang karriere

Å være en del av LOs toppledelse er ingen ni til fire jobb. Heimli har vært tillitsvalgt i veldig mange år, og stått på valg ved landsmøter og kongresser siden 1999.

Han kom inn i ledelsen i Fagforbundet på landsmøtet i 2013. Da hadde han vært fylkesleder i Fagforbundet Hordaland siden 2003, og medlem av forbundsstyret siden 2003.

Han har også vært hovedtillitsvalgt i Bergen kommune.

Sin karriere som tillitsvalgt startet han som ungdomstillitsvalgt i 1995 i daværende Norsk Kommuneforbund.

Av utdannelse er han rørlegger.

Fastere rammer

– Det har vært utrolig givende og lærerikt. Men det gir også veldig lite forutsigbarhet, sier han til FriFagbevegelse.

Heimli poengterer at det har vært et stort privilegium å få sitte i LOs ledelse gjennom fem år.

– LO-ledelsen er et sterkt fellesskap, og jeg har fått jobbe tett med dyktige mennesker i fagavdelingene og regionene. Jeg har også fått jobbe med saker som engasjerer meg sterkt, blant annet pensjon og internasjonale spørsmål, sier han.

Går til ny jobb

– Nå har Fagforbundet tilbudt meg en jobb der jeg kan gå enda tyngre inn i nettopp disse spørsmålene. Det ser jeg veldig fram til. For meg blir det omtrent som å komme hjem, legger han til.

Han føler seg trygg på at valgkomiteen vil komme fram til en god kabal for LOs ledelse de neste tre årene,

– Fagforbundet skal selvsagt være tungt representert, som LOs største forbund, samtidig som LO-ledelsen vil ivareta hele bredden i det som er blant verdens sterkeste fagorganisasjoner, sier Roger Heimli.

Stor stabilitet

Av de sju som i dag utgjør den politiske ledelsen i LO, er Heimli den eneste som har signalisert at han ikke tar gjenvalg.

Det betyr at valgkomiteens leder, Mette Nord, skal finne to nye personer til vervene i toppledelsen.

Da LO-leder Hans-Christian Gabrielsen døde 9. mars i fjor, ble det ene av to nestlederverv stående ledig etter at Peggy Hessen Følsvik rykket opp som leder.

Fellesforbundets nestleder, Steinar Krogstad, har meldt sin interesse for å bli første nestleder i LO. Etter alt å dømme vil Fagforbundet fremme en kandidat til den andre nestleder-plassen.

Delegatene på LO-kongressen i månedsskiftet mai/juni vil ta den endelige beslutningen om hvem som skal sitte i LOs ledelse.

Warning
Annonse
Annonse