JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Rønoldtangen: – Hold av sommerferien

LO Stats leder Tone Rønoldtangen ba sine tillitsvalgte holde av sommerferien neste år. Da kan det nemlig bli streik.
– Regjeringas ønsker går på tvers av tariffpolitikken vår, sier LO Stats leder Tone Rønoldtangen

– Regjeringas ønsker går på tvers av tariffpolitikken vår, sier LO Stats leder Tone Rønoldtangen

Anette Karlsen

katharina@lomedia.no

anne.siri.rena@lomedia.no

SØRMARKA: LO Stat-lederen åpnet årets landskonferanse for LO Stat med en statusoppdatering om hvordan den blåblå regjeringas politikk har påvirket arbeidslivet.

– Nå merker vi virkelig at vi har en blåblå regjering. I regjeringserklæringen står det at produksjon av velferdstjenester ikke skiller seg fra andre tjenester. Det sier alt om regjerningens politikk.

– Det handler ikke om økonomi eller bedre tjenester. Det handler om fortjenester til private firmaer, sier Rønoldtangen.

Oppgitt LO Stat-leder

For ett år siden stod hun også på talerstolen på Sørmarka. Mye har skjedd siden den tid.

EUs 3. postdirektiv er innført og en utredning av offentlig tjenestepensjon er igangsatt. I tillegg er tjenestemannsutvalget nedsatt, og 18. desember skal de levere en rapport.

– Jernbanereformen ble vedtatt i ekspressfart. Jeg er oppgitt fordi den norske regjering må gjøre alle feilene selv. I England har de allerede privatisert jernbanen. Nå opplever de at de ikke har nådd målene.

Kamp i tariffoppgjøret

Neste år er det hovedoppgjør. LO Stat-leder Tone Rønoldtangen ba samtlige i salen om å holde av sommerferien i 2016, for da kan det nemlig bli streik igjen.

– Regjeringas ønsker går på tvers av tariffpolitikken vår. LO Stat kommer til å slåss med nebb og klør mot dette, og vi har de fleste forbundene med oss, sa Rønoldtangen.

Hun kommer i så fall til å lede to streiker på seks år.

– Og det sier litt om klimaet mellom regjeringa og oss, slo hun fast.

Forenkle, fornye, forbedre

Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD) vil modernisere hovedavtalen mellom partene i arbeidslivet. Rønoldtangen stiller spørsmål ved om dette egentlig er modernisering, eller rett og slett rasering av det statlige lønnssystemet?

– Her, i denne salen, kaller vi det rasering. Regjeringa ønsker mer lokal lønnsfastsetting og større grad av desentralisering og styringsrett. Hver gang vi er i møter med departementet, snakker de om å forenkle, fornye, forbedre. Disse ordene er til å bli gal av, sa Rønoldtangen.

Hun nevnte blant annet den pågående utredningen om tjenestepensjoner og ny tjenestemannslov i offentlig sektor.

Rapporter fra utvalgene som jobber med dette blir offentlige oppunder jul.

– Førjulstida kan bli travel, sa Tone Rønoldtangen.

Landskonferansen 2015

• konferanse for fylkeskartellene i LO Stat

• setter aktuelle tema på dagsorden og diskuterer felles problemstillinger og løsninger

• 23.–25. september på Sørmarka

Annonse

Flere saker

Annonse

Landskonferansen 2015

• konferanse for fylkeskartellene i LO Stat

• setter aktuelle tema på dagsorden og diskuterer felles problemstillinger og løsninger

• 23.–25. september på Sørmarka