JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Så mye steg prisene i juli

Prisene fortsetter å stige, men mindre enn før.
Prisene har økt  kraftig siden starten på krigen i Ukraina, men nå begynner det å avta.

Prisene har økt kraftig siden starten på krigen i Ukraina, men nå begynner det å avta.

Colourbox.com

torgny@lmedia.no

Prisveksten i juli var på 5,4 prosent. Det er en liten nedgang fra prisveksten i måneden før som var på 6,4 prosent.

Matvareprisene fortsetter å stige. Fra juli i fjor til juli i år steg matvareprisene med 9,2 prosent, men det er en lavere prisstigning enn den som ble registrert forrige måned. Da steg matvareprisene med 13,7 prosent.

– Oppgangen i matvareprisene fra juni til juli kan ses i sammenheng med de årlige forhandlingene mellom butikkjeder og leverandører. I tillegg fases effektene fra årets jordbruksoppgjør inn i juli, sier seksjonssjef Espen Kristiansen i SSB i en pressemelding om de nye pristallene som ble presentert i dag.

Etter at prisene har økt kraftig siden starten på krigen i Ukraina, viser tallene for juli at prisveksten har avtatt. Veksten Konsumprisindeksen (PKI) i juni var på 6,4 prosent. I juli var prisveksten på 5,4 prosent målt fra juli i fjor.

Prisveksten juli 2023

Det er fortsatt høy vekst i matvareprisene. Det har vært liten vekst i strømprisene sammenlignet med fjoråret, men i 2022 var det til gjengjeld svært høye strømpriser.

Prisvekst per varer juli 2023

Warning
Annonse
Annonse