JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Deltidsarbeid

Samarbeidsforum skal få ned vikarbruken i helsevesenet

Mer heltid og mindre vikarbruk i det kommunale helsevesenet. Det er blant tingene et nytt samarbeidsforum for helsetjenesten skal jobbe for å få til.
Arbeidet er en del av regjeringens Kompetanseløft 2025-satsing. (Illustrasjonsfoto)

Arbeidet er en del av regjeringens Kompetanseløft 2025-satsing. (Illustrasjonsfoto)

Colourbox.com

Onsdag holder det nye samarbeidsforumet sitt første møte. Forumet består av Delta, Fagforbundet, Norsk Sykepleierforbund og KS i tillegg til regjeringen, som sammen skal jobbe for mer heltid, oppgaveglidning og mindre vikarbruk.

Arbeidet er en del av regjeringens Kompetanseløft 2025-satsing.

– Jeg er veldig glad for å få på plass dette samarbeidsforumet. For å lykkes med satsingen er det avgjørende å ha et godt samarbeid med partene i arbeidslivet, sier helseminister Bent Høie (H) i en pressemelding.

Kompetanseløft 2025 er regjeringens plan for rekruttering, kompetanse og fagutvikling i den kommunale helse- og omsorgstjenesten og den fylkeskommunale tannhelsetjenesten. I 2021 er det foreslått bevilget om lag 2,2 milliarder kroner til satsingen.

Fått med deg denne? Fagforbundet vil ikke at helsearbeidere skal stå alene først i vaksinekøen

Warning
Annonse
Annonse